ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

River Party: Το φεστιβάλ στο Νεστόριο ανοίγει αυλαία

River Party: Το φεστιβάλ στο Νεστόριο ανοίγει αυλαία

Το 34ο River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς ανοίγει απόψε αυλαία για τους χιλιάδες επισκέπτες του από την Ελλάδα αλλά και τις χώρες με έντονο το ομογενειακό στοιχείο, όπως η Αμερική, ο Καναδάς και η Γερμανία.

Σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο σε μια κοιλάδα του Αλιάκμονα, αποφάσισαν πριν 34 χρόνια να συγκεντρωθούν παιδιά μεταναστών από την Ελλάδα και την Αμερική για να επιστρέψουν στην πατρίδα, να διασκεδάσουν και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Ήταν η πρώτη φορά που έστησαν σκηνές δίπλα στο ποτάμι και διοργάνωσαν ένα πάρτι, πρωτοπόρο για την εποχή του 1978, που άντεξε στο χρόνο, πήρε μεγαλύτερη μορφή και σήμερα συγκεντρώνει πάνω από 30.000 επισκέπτες.

Οι διοργανωτές φέτος κάνουν λόγο για μεγάλη προσέλευση κόσμου ενώ επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι έχουν εξαντληθεί ακόμη και οι θέσεις για την τοποθέτηση σκηνών.

Τις εκδηλώσεις ανοίγουν τα «Περσινά ξινά σταφύλια» και μέχρι τις 5 Αυγούστου από τη σκηνή του River Party θα περάσουν οι: Θάνος Μικρούτσικος και Υπόγεια Ρεύματα, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μπάμπης Στόκας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κωστής Μαραβέγιας, Locomondo, Thievery Corporation, Κ. Βήτα, Νατάσα Μποφίλιου, Nouvelle Vague, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας, Κίτρινα Ποδήλατα, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Φίλιππος Πλιάτσικας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, GAD, Goin Through, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Vegas.