ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση φωτογραφίας: «Η είδηση υπό διωγμό»

Έκθεση φωτογραφίας: «Η είδηση υπό διωγμό»

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, η Gallery «7», εγκαινιάζει τον νέο της χώρο με την έκθεση «Η είδηση υπό διωγμό» σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

Στην Έκθεση αυτή, οι άνθρωποι του Τύπου γίνονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές της είδησης στην προσπάθειά τους να αποτυπώσουν τα τεκταινόμενα. Οι εργαζόμενοι στον Τύπο -- με κύριους πρωταγωνιστές τους φωτορεπόρτερ και τους εικονολήπτες, καθώς ο εξοπλισμός τους προδίδει την ιδιότητά τους -- γίνονται συχνά οι ίδιοι θύματα.

Η έκθεση παρουσιάζει τους κινδύνους που εμπεριέχει μία δημοσιευμένη -- ή μη -- φωτογραφία, πολλές από τις οποίες δεν έχουν τύχει δημοσίευσης, και αποτελεί ένα ελάχιστο φόρο τιμής στους φωτορεπόρτερ.

Στην έκθεση - που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου- συμμετέχουν οι φωτορεπόρτερ: Παύλος Αναγνωστόπουλος, Αλέξανδρος Βλάχος, Δημήτρης Θεοδόσης, Βασίλης Κουτρουμάνος, Στέλιος Ματσάγγος, Αλέξανδρος Μπελτές, Γιάννης Μπεχράκης, Γιώργος Νικολαΐδης, Αντώνης Νικολόπουλος, Ορέστης Παναγιώτου, Συμέλα Παντζαρτζή, Χρύσα Πανουσιάδου, Λευτέρης Πιταράκης, Παντελής Σαΐτας, Πάρης Σαρρηκώστας, Αλέξανδρος Σταματίου και Γρηγόρης Χρυσοχοΐδης.

Πληροφορίες

Γκαλερί «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου, εγκαίνια την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., Επιμέλεια έκθεσης: Χριστίνα Ζαχοπούλου.