ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η συνέχεια της «Λάμψης» στα βιβλιοπωλεία

Η συνέχεια της «Λάμψης» στα βιβλιοπωλεία

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία η πολυαναμενόμενη συνέχεια της «Λάμψης».

Η «Λάμψη» (The Shining), το μυθιστόρημα που γνώρισε τεράστια παγκόσμια επιτυχία το 1977 καθιέρωσε τον Στίβεν Κίνγκ ως διαπρεπή συγγραφέα τρόμου.

Στο βιβλίο «Doctor Sleep», 'πρωταγωνιστής' θα είναι ο Ντάνι Τόρανς, το μικρό αγόρι που επιβίωσε τα τρομακτικά γεγονότα στη «Λάμψη». Σύμφωνα με το BBC, ο μεσήλικας πια Ντάνι θα γνωρίσει ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο πρέπει να σώσει από μια ομάδα παραφυσικών δολοφόνων.

«Η Λάμψη» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1980 από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Στάνλει Κιούμπρικ με πρωταγωνιστή τον πολύ μεγάλο ηθοποιό που καθιερώθηκε με αυτό το ρόλο, Τζακ Νίκολσον.

Όπως και στο βιβλίο, έτσι και στη ταινία, η οικογένεια Τόρενς μετακομίζει στο ξενοδοχείο Οβερλούκ, στα βουνά του Κολοράντο. Ο Τζακ, συγγραφέας στο επάγγελμα, αναλαμβάνει να γίνει επιστάτης στο ξενοδοχείο για ένα χρόνο, αλλά τον καταλαμβάνουν τα διαβολικά πνεύματα του ξενοδοχείου και επιτίθεται στην οικογένειά του. Ο νεαρός Ντάνι, ο οποίος έχει ψυχικές ικανότητες, καταφέρνει τελικά να αποδράσει μαζί με τη μητέρα του, Ουέντι. Η ταινία είναι η δεύτερη καλύτερη ταινία τρόμου στην ιστορία του κινηματογράφου και χάρισε στον Κίουμπρικ το Όσκαρ καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Σύμφωνα με τους εκδότες «Hodder and Stoughton» στο νέο βιβλίο, ο 45χρονος Ντάνι μετακομίζει σε μια πόλη στο Νιου Χάμπσάιρ και βρίσκει δουλειά σε ένα γηροκομείο όπου οι ψυχικές του ικανότητες γνωστές και ως «Λάμψη» βοηθούν να ανακουφιστούν οι ηλικιωμένοι ετοιμοθάνατοι. Εκεί θα συναντήσει την Άμπρα Στόουν, ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο έχει «την πιο φωτεινή λάμψη» που έχει δει ποτέ του.

Η συνέχεια στα βιβλιοπωλεία…