ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλες οι νέες ταινίες 4 – 10 / 10 (κριτική, κακίες, trailer)

Όλες οι νέες ταινίες 4 – 10 / 10 (κριτική, κακίες, trailer)

O Tάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό από μια μυστική οργάνωση που τον αναγκάζει να παίρνει χάπια και να παίζει με κούκλες προκειμένου να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει χειρότερα από κάθε άλλον: Να γράψει για σινεμά.

*Eγκλωβισμένη στο σπίτι, αντιμέτωπη με το δολοφόνο

ΣΙΩΠΗΛΟ ΣΠΙΤΙ / SILENT ΗΟUSE

Βαθμολογία: 6 / 10

Θα χορτάσεις ατμόσφαιρα. Θα χορτάσεις και σκηνοθετική δεξιοτεχνία, εφ’ όσον υποθετικά όλη η ταινία είναι μονοπλάνο. Δηλαδή 86 λεπτά που διαρκεί, υποτίθεται ότι τόσα είναι και αυτά που γύρισαν οι σκηνοθέτες, παρακολουθώντας τα πιο αγωνιώδη και πιθανότατα θανάσιμα 86 λεπτά της ζωής της Σάρα η οποία μαζί με τον πατέρα και το θείο της επισκευάζουν μια εγκαταλειμμένη αγροικία. Γράφω «υποτίθεται» επειδή… (ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ TRAILER ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ EΔΩ)

CINEBourneLegacy6

*Φονικός πράκτορας εξαρτημένος από χάπια

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΝ / THE BOURNE LEGACY

Βαθμολογία: 6 / 10

Γίνεται πράκτορας Μπορν χωρίς τον πράκτορα Μπορν; Γιατί να μη γίνεται. Εδώ υπάρχει πίτσα χωρίς τυρί , μπύρα χωρίς αλκοόλ και καφές χωρίς καφείνη για να καλυφθεί η πιάτσα. Στον Μπορν θα κολήσουμε όταν πρόκειται για κέρδη μια τεράστιας χολιγουντιανής μπίζνας; Οπότε το ερώτημα αλλάζει ως εξής: Υπάρχει λόγος να κάνεις τον Μπορν χωρίς τον Μπορν? Πέρα από τα φράγκα ουδείς. Και εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη μου αντίρρηση με αυτήν την κατά τα άλλα συμπαθέστατη περιπέτεια κατασκοπικής συνωμοσιολογίας. Στο ότι…(ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ TRAILER ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

CINEAmour6

*Περιμένοντας την να πεθάνει

ΑΓΑΠΗ / AMOUR

Βαθμολογία: 6 / 10

Μεγάλο ρίσκο το να αναμετρηθείς κριτικά με μια ταινία που σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν σαν αριστούργημα και έναν από τους πιο δίκαιους Χρυσούς Φοίνικες του Φεστιβάλ Καννών, αλλά θα το πάρω κι ας φάω τα μούτρα μου. Ούτε λόγω μαγκιάς, ούτε επειδή θέλω να κάνω κόντρα για την κόντρα. Προσωπικό είναι το ζήτημα και αφορά στις συναισθηματικές μου αντοχές. Ο Μίκαελ Χάνεκε, σκηνοθετεί την πιο λιτή ίσως ταινία του και την ονομάζει «Αγάπη». Αυτό σημαίνει πως ο Μίκαελ Χάνεκε σκηνοθετεί και την πιο τρυφερή ταινία του; (αν είναι κάτι τέτοιο δυνατό). Αρκετοί λένε ναι. Δεν βρίσκομαι ανάμεσα τους. Για την ακρίβεια θα έλεγα πως σκηνοθετεί την πιο βίαιη ταινία του… (ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ ΤRAILER ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

CINEKori5

*Μέχρι που θα φτάσει για να βρει τον πατέρα της;

Η ΚΟΡΗ

Βαθμολογία: 5 / 10

Ένας από τους συνεπέστερους νέους έλληνες σκηνοθέτες, ο Θάνος Αναστόπουλος («Διόρθωση») «ανοίγει» το ελληνικό κομμάτι της φετινής κινηματογραφικής σεζόν με την «Κόρη». Ένα κοινωνικό δράμα, που παίζει έξυπνα με την αγωνία του θρίλερ αποκαλύπτοντας σιγά σιγά τα χαρτιά του και ενσωματώνοντας το σασπένς στην γενικότερη προβληματική του. Με τον ίδιο τρόπο που ενσωματώνει την αρχικά ασαφή, χαοτική σχέση των δύο νεαρών πρωταγωνιστών στο χάος της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και τον κλειστοφοβικό χώρο διεξαγωγής του επικίνδυνου παιχνιδιού τους, στην ασφυκτική απελπισία της καθημερινότητας. (ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ TRAILER ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

CINEMatchingJack6

*Και λευχαιμία και κέρατο

ΜATCHING JACK

Βαθμολογία: 6 / 10

Eλληνοαυστραλή σκηνοθέτις με το όνομα Νάντια Τας (από το Τασοπούλου) σκηνοθετεί καραδράμα με ηρωίδα σύζυγο και μητέρα που μαθαίνει δύο ευχάριστα γεγονότα: Ο γιος της έχει λευχαιμία και ο σύζυγός της φοράει κέρατο. Μέχρι να…(ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ TRAILER ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

CINEFthinopwro7

*Τούρκικος βαρύς

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ / SONBAHAR

Βαθμολογια: 7 / 10

Καθαρόαιμο σινεμά τέχνης, με ότι καλό ή κακό μπορεί να σημαίνει αυτό για τον κάθε ένα. Σε απλή γλώσσα, αργοί ρυθμοί, μπόλικη ποιητικοσύνη, επιρροές από Καπλάνογλου και Τσεϊλάν, λυρισμοί, μινιμαλισμοί, σιωπές με το τσουβάλι, αλληγορίες, υπαρξιακοί στεναγμοί και μπόλικη φύση στο φόντο. Ένας 30χρονος πολιτικός κρατούμενος, απελευθερώνεται για λόγους υγείας ύστερα από… (ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ TRAILER ME ENA KΛΙΚ ΕΔΩ)

CINEBarbie

*Παρ’ τα μωρή Mωρή Barbie

BARBIE: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ / BARBIE: THE PRINCESS & THE POPSTAR

Yποθέτω ότι είμαστε από τις λίγες χώρες που έχουν την ιδιαίτερη χαρά να βλέπουν τις τηλεοπτικής κατανάλωσης, τερατικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της Barbie στη μεγάλη οθόνη (ειδικά τώρα που έχει κλείσει και το Alter). Είναι και αυτό μια πρωτοτυπία με ιδιαίτερο αισθητικό στίγμα, ανάλογη της τρέχουσας πραγματικότητας. Αν ανήκετε λοιπόν σε εκείνους που (ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ TRAILER ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

***Επισκεφτείτε το CINEBOMB στο NEWSBOMB.GR, και νιώστε το σινεμά να εκρήγνυται

***Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στοterra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης