ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καθυστερούν στη Ναμίμπια τα γυρίσματα του Mad Max

Καθυστερούν στη Ναμίμπια τα γυρίσματα του Mad Max

Η νέα ταινία του ομογενή Τζορτζ Μίλερ (Μηλιώτη) «Mad Max: Fury Road» καθυστερεί σημαντικά στα γυρίσματα, γεγονός που φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα την Warner Bros.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο η Warner Bros έστειλε στη Ναμίμπια ειδικό στέλεχός της για να βεβαιωθεί ότι τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους και η πρεμιέρα του φιλμ θα γίνει, όπως είχε προγραμματιστεί, το Νοέμβριο.

Τα γυρίσματα της ταινίας, κόστους 100 εκατ. δολαρίων, ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο και οι καθυστερήσεις οφείλονται στην έλλειψη υποδομής στη Ναμίμπια. Η απόφαση να γυριστεί το νέο Mad Max στην αφρικανική χώρα πάρθηκε λόγω των περισινών βροχοπτώσεων στην Αυστραλία, που μετέτρεψαν σε... ανθόκηπο την έρημο της περιοχής Μπρόκεν Χιλ.

Στην περιοχή αυτή είχαν γυριστεί και οι προηγούμενες τρεις ταινίες του ομογενή Τζορτζ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον.

Η απόφαση της εταιρίας Warner Bros να γυρίζει το νέο φιλμ του Mad Max στη Ναμίμπια της Αφρικής, δυσαρέστησε τους κατοίκους του Μπρόκεν Χιλ, αλλά και όσους ασχολούνται με την αυστραλιανή κινηματογραφική βιομηχανία και περισσότερο από όλους τον σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ, ο οποίος υποχρεώθηκε να απολύσει μέρος του προσωπικού που απασχολεί στην εταιρία κινηματογραφικής παραγωγής.