ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Sivert Hoyem: Περιοδεία στην Ελλάδα

Sivert Hoyem: Περιοδεία στην Ελλάδα

Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Sivert Hoyem μας συγκινεί από την εποχή των Madrugada ως σήμερα με την ευθύτητα, το βάθος τηςμουσικής και της σκέψης του, την ευκρίνεια της αντίληψης του, την τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του.

Το άλμπουμ Long Slow Distance σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη μουσική εξέλιξη του Sivert Høyem.

-Οι προηγούμενες solo δουλειές μου είχαν επιρροές κυρίως από την folk μουσική και την Americana, ενώ ο ήχος των Madrugada ήταν πιο μελοδραματικός. Ήθελα αυτή την φορά να χαράξω μια νέα κατεύθυνση και αυτό είναι το πιο πειραματικό μου έργο ως τώρα, εξηγεί ο Høyem.

Ο Sivert και ο κιθαρίστας του Cato Salsa – που συνεργάζονται στενά από την αρχή ως το τέλος αυτής της νέας κυκλοφορίας –έχουν επηρεαστεί από πολλαπλές νέες κατευθύνσεις, όπως το black metal των 90's, την industrial noise, krautrock και την Γαλλική ποπ. Η παρουσία των synths σε όλα σχεδόν τα κομμάτια είναι κάτι καινούργιο.

-Ο Cato έχει πλησιάσει την μουσική μου σφαίρα, επεκτείνοντάς την και συμπληρώνοντάς την με δικά του στοιχεία. Το νέο υλικό αντανακλά τις εμπειρίες που συλλέξαμε από τις περιοδείες και την μουσική που απολαμβάναμε να παίζουμε περισσότερο. Είναι πιο σκοτεινό, δυναμικό, και δραματικό, εξηγεί ο Høyem.