ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Rolling Stones: Ξεκίνησε στο Λονδίνο η περιοδεία των 50 χρόνων

Rolling Stones: Ξεκίνησε στο Λονδίνο η περιοδεία των 50 χρόνων

Μπροστά σε ένα κοινό 20.000 ανθρώπων έδωσαν οι Rolling Stones την πρώτη τους συναυλία εδώ και πέντε χρόνια, στο O2 Arena του Λονδίνου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια τους στη διεθνή μουσική σκηνή.

Για περισσότερες από δύο ώρες, τα τέσσερα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος, ο Mick Jagger, ο Ronnie Wood, ο Keith Richards και ο Charlie Watts απέδειξαν ότι η ηλικία δεν έχει επηρεάσει τη μουσική ικανότητα τους, ενώ για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια ενώθηκαν με το πρώην μέλος του συγκροτήματος, τον μπασίστα Bill Wyman.

Η ντίβα της αμερικανικής R&B Mary J. Blige ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τον Jagger το ντουέτο «Gimme Shelter», ενώ ο σπουδαίος κιθαρίστας, Jeff Beck, έπαιξε με το «κουαρτέτο» το τραγούδι «I'm Going Down».

Στη βραδιά των Rolling Stones πήρε μέρος και ο κιθαρίστας Mick Taylor.

Οι πιστοί οπαδοί του συγκροτήματος δεν αποθαρρύνθηκαν, από την ιδιαιτέρως υψηλή τιμή των εισιτηρίων, κάτι για το οποίο είχαν επικριθεί, προσφάτως, οι Rolling Stones. Όσοι βρέθηκαν στην O2 Arena κατέβαλαν αντίτιμο ακόμη και 500 ευρώ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Στην αρχή της δε, ο Mick Jagger αστειεύτηκε για τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων, λέγοντας, «δεν είναι τόσο φθηνά και αυτό είναι το πρόβλημα».

Αυτή η εμφάνιση ήταν η πρώτη από μια σειρά πέντε συναυλιών που σηματοδοτούν την 50η επέτειο των Rolling Stones. Μια δεύτερη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στην ίδια αρένα και τρεις στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ, και το Νιου Τζέρσεϋ τον Δεκέμβριο.

Τον Αύγουστο, το αμερικανικό περιοδικό Billboard είχε γράψει ότι το συγκρότημα θα κερδίσει συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια, από τις τέσσερις πρώτες συναυλίες της περιοδείας του.