ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Παρουσία της οικογένειας και γνωστών και φίλων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί το ετήσιο μνημόσυνο του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Α΄ Νεκροταφείο.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από όταν ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή, την ώρα του γυρίσματος της ταινίας «Η Άλλη Θάλασσα».

Η πλήρης φιλμογραφία του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη θα προβληθεί στη μνήμη του, σε δέκα κινηματογράφους σε ολόκληρη την Αθήνα, αλλά και σε αίθουσα της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Το πρόγραμμα προβολών θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: 1. Η Εκπομπή (μικρού μήκους) 2. Αναπαράσταση 3. Μέρες Του ' 36 4. Ο Θίασος 5. Οι Κυνηγοί 6. Ο Μεγαλέξανδρος 7. Αθήνα, Επιστροφή Στην Ακρόπολη (μικρού μήκους) 8. Ταξίδι Στα Κύθηρα 9. Ο Μελισσοκόμος 10. Τοπίο Στην Ομίχλη 11. Το Μετέωρο Βήμα Του Πελαργού 12. Το Βλέμμα Του Οδυσσέα 13. Μια Αιωνιότητα Και Μια Μέρα 14. Το Λιβάδι Που Δακρύζει 15. Η Σκόνη Του Χρόνου

Οι κινηματογραφικές αίθουσες που θα τροποποιήσουν την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμά τους και θα συμπεριλάβουν κάποιες από τις παραπάνω ταινίες είναι: Δαναός, Μικρόκοσμος, Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Gazarte, Νανά, Ατλαντίς, Πτι Παλαί, Τιτάνια, Cine Παράδεισος και το Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Αθήνα), Ster (Θεσσαλονίκη), Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Λάρισα).