ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη!

Γιορτή Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, πραγματοποιείται η 2η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, με ένα πλούσιο αφιέρωμα ταινιών της μαύρης ηπείρου, από τις 21 έως τις 27 Φεβρουαρίου και πάλι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το ταξίδι του στην αφρικανική ήπειρο, διασχίζοντας τα γεωγραφικά σύνορα οκτώ αφρικανικών χωρών και να εξοικειωθεί με τις πολιτιστικές εμπειρίες της κάθε χώρας, μέσα από τις συνολικά είκοσι ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ του αφιερώματος, από ήδη καταξιωμένους, αλλά και νεότερους σκηνοθέτες.

Επαναλαμβανόμενο μοτίβο, στο σύνολο σχεδόν των ταινιών αυτών, είναι η αναπαράσταση της -άλλοτε σκληρής και άλλοτε ευκολότερης, αλλά πάντοτε συγκλονιστικής- μετάβασης από τη ζωή στην επαρχία στην πραγματικότητα της ζωής στις μεγάλες πόλεις. Οι ταινίες είναι κυρίως παραγωγής από το 2001 έως το 2012, χωρίς να λείπουν και ταινίες από τη δεκαετία του '90.

Η διοργάνωση του αφιερώματος ανήκει στις πρεσβείες των αφρικανικών χωρών και τα επίτιμα προξενεία που είναι διαπιστευμένα στην Ελληνική Δημοκρατία και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη με τη βραβευμένη μαροκινή ταινία «Η 5η χορδή» (The 5th String), της Σελμά Βαργκάς.