ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μουσείο της Ακρόπολης στα καλύτερα του κόσμου

Το μουσείο της Ακρόπολης στα καλύτερα του κόσμου

Μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση λόγω του κάλλους των "συναγωνιζομένων", έλαβε το Μουσείο της Ακρόπολης, δείγμα της αναγνώρισης που λαμβάνει ακόμα και σήμερα ο ελληνικός πολιτισμός.

Πιο συγκεκριμένα, σε λίστα των Sunday Times με τα 50 καλύτερα μουσεία του κόσμου, το ελληνικό μουσείο έλαβε την 3η θέση πίσω από το μυθικό μουσείο Σμισόνιαν της Ουάσινγκτον και το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Αποτέλεσμα αυτής της διάκρισης, ήταν το Μουσείο της Ακρόπολης να βρεθεί σε περίοπτη θέση στο σχετικό τετρασέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, κερδίζοντας σημαντικά σχόλια των ειδικών.

Ο συντάκτης της εφημερίδας μάλιστα σημειώνει για το μουσείο: «Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "Ιερό Βράχο" πάνω στον οποίο δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα λαμπερό νέο σπίτι για τα πιο σπουδαία κληροδοτήματα του κλασικού πολιτισμού. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός ένδοξου παρελθόντος, τα οποία στέκουν, "πλημμυρισμένα" από φυσικό φως με τη θαυμαστή θέα του αρχικού ναού ως υποβλητικό φόντο».

Τη λίστα πάντως με τα δέκα καλύτερα μουσεία, συμπλήρωσαν το Μουσείο του Σερ Τζον Σόαν (Λονδίνο), το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Νέα Υόρκη), το Imperial War Museum (Λονδίνο), το Μουσείο του Τοπκαπί (Κωνσταντινούπολη), το Παλάτι των Βερσαλλιών (Γαλλία), το Μουσείο Victoria & Albert (Λονδίνο) και το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (Πεκίνο).