ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαντόνα, Μπιγιονσέ και Τζένιφερ Λόπεζ σε συναυλία για τις γυναίκες

Μαντόνα, Μπιγιονσέ και Τζένιφερ Λόπεζ σε συναυλία για τις γυναίκες

Οι τραγουδίστριες Μπιογιονσέ, Μαντόνα και Τζένιφερ Λόπεζ, η ακτιβίστρια Γκλόρια Στέινεμ καθώς και ο επίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου θα είναι μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα βρεθούν στο Λονδίνο το προσεχές Σάββατο, στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας με κεντρικό σύνθημα την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών σε όλο τον πλανήτη.


Η τετράωρη συναυλία υπό τον τίτλο «Sound of Change Live» θα μεταδοθεί ζωντανά σε 150 χώρες, και στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη ημέρα ώστε να συμπέσει με την primetime ζώνη της αμερικανικής τηλεόρασης ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αν πωληθούν όλα τα εισιτήρια τα έσοδα από τη συναυλία είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν τουλάχιστον 120 «έργα» στήριξης των γυναικών και των κοριτσιών σε περισσότερα από 70 κράτη.

«Το 60% των παιδιών στον κόσμο που δεν πηγαίνουν σχολείο είναι κορίτσια» είπε η Μαντόνα η οποία είναι μια από τις κεφαλές της πρωτοβουλίας και θα έχει την παρουσίαση της εκδήλωσης μαζί με άλλα σημαντικά ονόματα όπως η Φρίντα Πίντο ο Τζέιμς Φράνκο και η Τζέσικα Τσαστέιν. « Τα δύο τρίτα των αναλφάβητων στον κόσμο είναι γυναίκες. Δεν το δέχομαι αυτό. Πρέπει να αλλάξει και αυτό εμείς θα το αλλάξουμε» συμπλήρωσε η διάσημη τραγουδίστρια.

Η Μπιγιονσέ που είναι συνιδρύτρια και καλλιτεχνικός διευθυντής του κινήματος CHIME FOR CHANGE που διοργανώνει τη συναυλία ανέφερε ότι «στόχος όλων είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους (...)ώστε να ενισχυθεί η φωνή των κοριτσιών και των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Η συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν δεκάδες μουσικά πρόσωπα του διεθνούς προσκηνίου, ακτιβιστές, σκηνοθέτες και ηθοποιοί είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 1700 GMT το Σάββατο. Η κίνηση CHIME FOR CHANGE είναι μια πρωτοβουλία της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του οίκου Gucci για της χειραφέτηση των «κοριτσιών και των γυναικών σε όλο τον κόσμο».