ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Υστερόγραφο ζωής» της Ελένης Κ. Τσαμαδού

«Υστερόγραφο ζωής» της Ελένης Κ. Τσαμαδού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Κ. Τσαμαδού, στην Αίθουσα «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 27 Μαΐου

Την εκδήλωση προλόγισε ο οικονομικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής κος Γιώργος Δερέσκος. Για το βιβλίο μίλησαν (κατά σειρά ομιλίας): Νίκος Εμπέογλου -σύμβουλος επιχειρήσεων & πρώην Πρόεδρος της ΕΕΔΕ, Νοέλ Μπάξερ -συγγραφέας και η Βεατρίκη Μπενφοράδο-Καράσσο. Αποσπάσματα από το εξαιρετικό βιβλίο της κας Τσαμαδού ανάγνωσαν οι ηθοποιοί: Γωγώ Μπρέμπου & Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Ενώ, η μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης από την Tamuz Nissim στο τραγούδι & τον Γιώργο Νάζο στην κιθάρα ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στην εποχή που διαδραματίζεται το νέο πόνημα της συγγραφέως.

Στον απόηχο των γεγονότων της πρόσφατης Ιστορίας, στην προπολεμική και μεταπολεμική Θεσσαλονίκη, στην Αμερική των «παιδιών των λουλουδιών», στο Μόναχο του Μαύρου Σεπτέμβρη και την Αθήνα του Πολυτεχνείου και του σήμερα ξετυλίγονται και συνυφαίνονται δύο παράλληλες ιστορίες, της Ραχήλ και του Γιάννη.

Η Ραχήλ, μια από τις κόρες του Ισραήλ, κλήθηκε σε κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας να πάρει αποφάσεις που καθόρισαν όχι μόνο τη δική της πορεία, αλλά και τη ζωή του γιου που έχασε.

Ο Γιάννης είναι αυτός που θα πρέπει να κρίνει τις αποφάσεις της μητέρας του, της Ραχήλ, και να σκεφτεί αν θα τη συγχωρήσει για όσα του στέρησε, καθώς ταυτόχρονα προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τις δικές του μνήμες και ενοχές που τον στοιχειώνουν.

Ένα μυθιστόρημα για ένα μεγάλο έρωτα και μια προδοσία, που διατρέχει την πιο σκοτεινή και απάνθρωπη περίοδο του 20ού αιώνα και μας θυμίζει πως οι άνθρωποι μπορεί να μη λησμονούν αλλά μπορούν και πρέπει να συγχωρούν πριν να είναι αργά

Η ΕΛΕΝΗ Κ. ΤΣΑΜΑΔΟΥ σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και International Legal Studies στο American University, Washington College of Law. Σταδιοδρόμησε ως δικηγόρος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από το 1966 μέχρι το 2000, οπότε αποχώρησε με τον ανώτατο βαθμό ιεραρχίας. Ασχολήθηκε κυρίως με θέματα Διεθνών Συναλλαγών και Ιδιωτικοποιήσεων. Τα έτη 2000-2004 εργάστηκε ως ειδική σύμβουλος σε νομικά θέματα των Υπουργών Ανάπτυξης, και Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, το οποίο έχει μεταφραστεί στα γερμανικά με τον τίτλο EIN KONIGREICH FUR EIN GRAB, Η ΕΤΑΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ.