ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

«Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

Σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά θα ταξιδέψει η έκθεση με τίτλο «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» («Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great») από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2016.


Περισσότερα από 560 αρχαία αντικείμενα -αλλά και κάποια προπλάσματα, εκμαγεία και αντίγραφα- από ελληνικά μουσεία, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Νομισματικό, το Επιγραφικό, το Μουσείο Ακρόπολης, τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, θα ταξιδέψουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και θα φιλοξενηθούν στα Royal Ontario Museum, Canadian Museum of Civilization, The Field Museum, The National Geographic Museum.

Τα εκθέματα θα καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από την προϊστορία ως τους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους, η δε διάρθρωση της έκθεσης σε εννέα ενότητες έχει ως στόχο την εξοικείωση του επισκέπτη με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Οι 9 ενότητες καλύπτουν το προϊστορικό Αιγαίο, το μυκηναϊκό κόσμο, την πόλη-κράτος, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Σπάρτη, την Αθήνα, τη Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και την εποχή των διαδόχων του.