ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νύχτες Πρεμιέρας: Το μεγαλύτερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας

Νύχτες Πρεμιέρας: Το μεγαλύτερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας

Για 19η χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Νύχτες Πρεμιέρας φέρνει στην Αθήνα κορυφαίες κινηματογραφικές παραγωγές, πριν την ώρα τους και με μειωμένο εισιτήριο


206 ταινίες θα προβληθούν φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Νύχτες Πρεμιέρας που ξεκινά την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα.

Από αυτές, οι 93 είναι ελληνικές! Το φεστιβάλ θα διαρκέσει ως τις 29 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στους κινηματογράφους Δαναός, Odeon Opera, Ιντεάλ, Παλλάς και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Θα υπάρχει και μια προβολή – έκπληξη, εκτός προγράμματος, στο Μέγαρο Μουσικής στις 20 του μηνός. Πρόκειται για την ταινία «Night Train to Lisbon» του Μπίλε Ογκουστ, που θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη του, αλλά και του πρωταγωνιστή Τζέρεμι Άιρονς!

Όπως είναι λογικό, οι φίλοι του σινεμά μπορούν να χαθούν μέσα στο τεράστιο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Συν τοις άλλοις, τα εισιτήρια γίνονται γρήγορα ανάρπαστα και όποιος θέλει να κλείσει θέση σε μια ταινία που τον ενδιαφέρει πραγματικά, θα πρέπει να βιαστεί.

Ποια είναι τα φιλμ αυτά, στα οποία αναμένεται να επικεντρωθεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού;

Το newsbomb.gr διάβασε προσεκτικά το πρόγραμμα και έρχεται με τις προτάσεις του. Αν θέλετε να δείτε κάποια από τις παρακάτω ταινίες, βιαστείτε. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο Δαναό και το βιβλιοπωλείο Ιανός και είναι πολύ πιθανό, αν περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή, να μη βρείτε καμμία θέση.

-«Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς, που πήρε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών. Θα τη δείτε στο Παλλάς την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, μετά την Τελετή Λήξης, που ξεκινά στις 19:30, μόνο αν έχετε καταφέρει να εξασφαλίσετε κάποια πρόσκληση.

Don Jon» του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, ρομαντική κομεντί της χρονιάς με την Σκάρλετ Γιόχανσον. 28/9, 20:00 στο Ιντεάλ.

Lovelace» των Ρομπ Επστάιν και Τζέφρι Φρίντμαν για τη ζωή της Λίντα Λάβλεϊς, της ηθοποιού που έπαιζε στο «Βαθύ Λαρύγγι». 25/9, 20:45 στο Ιντεάλ.

Fruitvale Station» του Ράιαν Κούγκλερ, η ανεξάρτητη ταινία της χρονιάς που σάρωσε στο Φεστιβάλ του Σάντανς και έχει βάλει πλώρη και για τα Όσκαρ. 22/9, 22:15 στο Odeon Όπερα.

«Spring Breakers», η ταινία που σίγουρα θα γίνει sold out. Όπως λέει και η περιγραφή της στο πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας: «Το νέο προκλητικό πόνημα του Χάρμονι Κορίν αποτελεί χωρίς υπερβολή την πιο ένοχη απόλαυση της κινηματογραφικής σεζόν, παρακολουθώντας τις βίαια και σεξουαλικά ξέφρενες πορείες ενός κουαρτέτου νεαρών κοριτσιών. Αφού ληστέψουν ένα φαστφουντάδικο, οι τέσσερις χυμώδεις συμμαθήτριες του «Spring Breakers» μεταφέρουν τον θηλυκό τσαμπουκά τους στις πιο ριψοκίνδυνες και εκτός ελέγχου εξωσχολικές διακοπές της ζωής τους, ενώνοντας μοιραία τις διαδρομές τους με τις ύποπτες δοσοληψίες ενός γκάνγκστερ τραγουδιστή της ραπ (ο Τζέιμς Φράνκο σε έναν από τους αναπάντεχους ρόλους που έχει υποδυθεί)». 25/9, 22:30 στο Odeon Όπερα και 29/9, 22:15 στην ίδια αίθουσα.