ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φεστιβαλάκι» με μπύρα Άλφα

«Φεστιβαλάκι» με μπύρα Άλφα

Ένα φεστιβάλ «γεμάτο Κρήτη» ήρθε στην Αθήνα δημιουργώντας μία αξέχαστη βραδιά γεμάτη μαντινάδες, χορό και… παγωμένη μπύρα Άλφα

Το πρώτο σύγχρονο κρητικό φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού, «Φεστιβαλάκι», είναι πλέον γεγονός και στην Αθήνα, και μάλιστα απόλυτα επιτυχημένο.

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, ο χώρος της Τεχνόπολις στο Γκάζι, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο γνήσιο κρητικό γλέντι, όπου έθιμα και παραδόσεις της Κρήτης συναντήθηκαν με την αυθεντική γεύση της Άλφα και χάρισαν σε όλους μία μοναδική βραδιά με άρωμα Ελλάδας!

Λύρα, πεντοζάλης, μαντινάδες, θέατρο, παραδοσιακές τέχνες και γνήσιες Κρητικές γεύσεις ήταν τα συστατικά του πολυθεματικού φεστιβάλ που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας και προκάλεσε εκατοντάδες λάτρεις του κρητικού πολιτισμού να το επισκεφτούν και να το απολαύσουν.

Οι «οικοδεσπότες» της βραδιάς - Βασίλης Σκουλάς, Ψαραντώνης και οι Ριζίτες - απογείωσαν το κέφι αποδεικνύοντας περίτρανα πως όταν ανταμώνουμε όλοι μαζί και γλεντάμε απλά και παραδοσιακά, με γεύσεις και έθιμα του τόπου μας, τότε περνάμε πραγματικά καλά... Απλά πράγματα!