ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κραουνάκης με Αριστοφάνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κραουνάκης με Αριστοφάνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η παράσταση «Αριστοφάνης τώρα», του Σταμάτη Κραουνάκη φορτωμένη με δάφνες και περγαμηνές από την ευρωπαϊκή της πορεία και από την Μικρή Επίδαυρο, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ενώ από τις 25 του μήνα το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη νέα του μουσική παράσταση με τίτλο «Όταν έχω εσένα».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης που σκηνοθέτησε την παράσταση «Αριστοφάνης τώρα», διάλεξε αποσπάσματα από τις κωμωδίες του ποιητή σε μετάφραση του Κώστα Μύρη, της Λίνας Νικολακοπούλου, αλλά και δικής του και παρέδωσε έναν Αριστοφάνη του τότε, που έχει να κάνει άμεσα με το τώρα. Η Σπείρα Σπείρα με τη διδασκαλία του σπουδαίου συνθέτη, την εξαιρετική χορογραφία της Αγγελικής Στελλάτου και τη μουσική διεύθυνση του Άρη Βλάχου, παρουσιάζει μια εντυπωσιακή παράσταση, που απελευθερώνει την ανάμνηση ενός διαχρονικού διονυσιακού ελληνικού γλεντιού.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η «Σπείρα -Σπείρα» επιστρέφουν στο μεγάλο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, με μία ολοκαίνουργια παράσταση που έχει δανειστεί το τίτλο της από το πολυαγαπημένο τραγούδι «Όταν έχω εσένα». Μονόλογοι από ανθρώπους της διπλανής πόρτας με κοινό παρανομαστή την απελπισία και την πίστη, «πλέκονται» με παλιά δοκιμασμένα και καινούργια τραγούδια γραμμένα από τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον νέο συνεργάτη του Άρη Βλάχο.

Τέλος, η θεατρική παράσταση για παιδιά «Σπείρα Σπείρα με σπιρούνια», ανανεωμένη και εμπλουτισμένη επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά, με δύο παραστάσεις κάθε Κυριακή από τις αρχές Νοεμβρίου.