ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η συναυλία του Μάλαμα τελικά δεν έγινε ποτέ

Η συναυλία του Μάλαμα τελικά δεν έγινε ποτέ

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Κάστρο Καλαμάτας, όπου είχε προγραμματιστεί εξ αναβολής συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα.

Εκατοντάδες άτομα περίμεναν στην ουρά για να απολαύσουν τον αγαπητό τραγουδιστή, αλλά μάταια...

Μετά από μία αναβολή λόγω τεχνικών προβλημάτων, το βράδυ της Τετάρτης, η συναυλία ορίστηκε για το βράδυ της Πέμπτης, αλλά ούτε τότε έμελλε να γίνει.

Λόγοι ανωτέρας βίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, και πολύ παρασκήνιο ανέβασαν τα αίματα σε πολλούς έξω από το Κάστρο. Η αγανάκτηση από τη μία πλευρά και από την άλλη η αγωνία για το αν θα επιστραφούν τα χρήματα ήταν αρκετό για να δημιουργήσουν ένταση, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr .

Αποδέκτης πολλών παραπόνων ήταν όπως αναμενόταν (κατά τη γνωστή ρήση "τα παράπονά σας στο δήμαρχο") ο πρόεδρος της "Φάρις" Νίκος Μπασακίδης, ο οποίος όμως φρόντισε με ανακοίνωσή του να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Λίγο αργότερα ακολούθησε και ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής που εκπροσωπεί το Σωκράτη Μάλαμα, με την οποία ουσιαστικά... άδειασαν τους διοργανωτές σημειώνοντας ότι ο καλλιτέχνης δεν έχει υπογράψει κανένα σχετικό συμφωνητικό για συναυλία στην Καλαμάτα.

Τι θα γίνει τελικά με τα εισιτήρια; Οι διοργανωτές και ο Δήμος Καλαμάτας ως υποστηρικτής της εκδήλωσης διαβεβαιώνουν ότι θα επιστραφούν στο ακέραιο. Ηδη κάποιοι πρόλαβαν να τα πάρουν πίσω, όμως υπήρχαν και άλλοι που δεν τα κατάφεραν καθώς τα ταμεία των σημείων προπώλησης έχουν ήδη δώσει τα χρήματα στους διοργανωτές. Χαρακτηριστικές μάλιστα ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο (φωτο), όπου δεν έλειψε η ένταση. Η συνέχεια της "στοιχειωμένης" συναυλίας Μάλαμα αναμένεται πάντως να δοθεί στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωση της εταιρείας "Αρτύς" που εκπροσωπεί το Σωκράτη Μάλαμα έχει ως εξής:

«Η εταιρεία μουσικών παραγωγών "Αρτύς", δηλώνει εκ μέρους του Σωκράτη Μάλαμα, ότι δεν είχε προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνητικού με την οργανώτρια εταιρεία για την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 2 ή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013. Η εταιρεία "Αρτύς" θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο για να προστατέψει την αξιοπιστία του καλλιτέχνη.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την ταλαιπωρία του κόσμου και για όσα συνέβησαν το βράδυ της συναυλίας, καθώς για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Κ.Ε. "Φάρις", καθώς ουδεμία ευθύνη έχει για την διοργάνωση της συναυλίας.

Η πολύχρονη άλλωστε παρουσία μας στο χώρο των εκδηλώσεων διδάσκει ότι, τόσο εμείς και πολύ περισσότερο ο Σωκράτης Μάλαμας ουδέποτε έχουμε υπαναχωρήσει από τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει.