ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»: 6 θεατρικά βραβεία κοινού

«Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»: 6 θεατρικά βραβεία κοινού

Στην κατάμεστη από ανθρώπους του θεάτρου και θεατρόφιλους αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 12 Νοεμβρίου η απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2013, ενός θεσμού που το περιοδικό «αθηνόραμα» έχει καθιερώσει εδώ και 15 χρόνια και βασίζεται στην κρίση των αναγνωστών του.

Την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα πάνω σε κείμενα του διευθυντή σύνταξης του «α» Θύμιου Νικολόπουλου, παρουσίασε, ο Πάνος Βλάχος.

Μεγάλη νικήτρια των φετινών Θεατρικών Βραβείων Κοινού αναδείχθηκε η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» η οποία συγκέντρωσε συνολικά έξι βραβεία.

Το βραβείο γυναικείου ρόλου πήραν οι Μαρία Πρωτόπαππα («Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»), Κόρα Καρβούνη («Ευρυδίκη»), Στεφανία Γουλιώτη («Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν») και Καριοφυλλιά Καραμπέτη («Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»).

Το βραβείο ανδρικού ρόλου: Γιώργος Μιχαλακόπουλος («Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν»), Αντώνης Λουδάρος («Θα σε πάρω να φύγουμε...») και Δημήτρης Πιατάς («La nonna»).

Ο Παντελής Βούλγαρης απένειμε το βραβείο Νέου Ελληνικού Έργου στην Κατερίνα Μαγκανά («Έφη. Από το Ευτυχία»).

Ο Διονύσης Σαββόπουλος απένειμε τα βραβεία Σκηνοθεσίας στους Δημήτρη Τάρλοου («Ευρυδίκη»), Νίκο Καραθάνο («Γκόλφω») και Γιάννη Χουβαρδά («Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα»).