ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα βραβεία Κοινού απένειμε η Fischer για 7η χρονιά

Τα βραβεία Κοινού απένειμε η Fischer για 7η χρονιά

Οι «τίτλοι τέλους» για το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έπεσαν τo Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, με μία λιτή αλλά άκρως κινηματογραφική Τελετή Λήξης, που αποτέλεσε την κορύφωση της 10ήμερης καλλιτεχνικής γιορτής στην πόλη.

Συνεπής στο κινηματογραφικό ραντεβού για 7η συνεχή χρονιά, η Fischer υποστήριξε το Φεστιβάλ, χορηγώντας τα Βραβεία Κοινού για τις ταινίες που ανέδειξαν οι ίδιοι οι θεατές με την ψήφο τους. Συγκεκριμένα, το φετινό Βραβείο Κοινού του Διεθνούς Διαγωνιστικού του Φεστιβάλ απονεμήθηκε στην ταινία ΚΕΛΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ του Diego Quemada- Diez, το Βραβείο Κοινού του Ελληνικού Προγράμματος κατέκτησε η ταινία Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΡΣΑ του Βασίλη Ραΐση, το Βραβείο Κοινού του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια» απέσπασε η ταινία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ του Βίνκο Μπρέσαν και, τέλος, το Βραβείο Κοινού του τμήματος «Ανοιχτοί Ορίζοντες» απονεμήθηκε στην ταινία ΠΑΠΟΥΣΑ των Joanna Kos – Krauze και Krysztof Krauze.

Την Τελετή Λήξης τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του πολιτιστικού, επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου, μεταξύ των οποίων και οι: AlexanderPein, σκηνοθέτης, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Δ.Σ. ΦΚΘ, Τώνης Λυκουρέσης, Πρόεδρος Ε.Κ.Κ., Δημήτρης Σοφιανόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΔΤ, Άννα Χατζησοφιά, μέλος Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Δράμας, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Κριτικός Κινηματογράφου, Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος του ομίλου ΣΑΝΗ Α.Ε και Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Β.Ε., Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ηθοποιός, Φοίβη Αγγελοπούλου κ.ά.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο Πάρτι Λήξης του φεστιβάλ, στο χώρο της Αποθήκης Γ’, όπου οι παραβρισκόμενοι διασκέδασαν με την μοναδική live εμφάνιση του Πάνου Μουζουράκη και παρέα την Fischer. Ανάμεσα τους και πολλοί επώνυμοι του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου.