ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με λάμψη γέμισε το κόκκινο χαλί στην 71η απονομή των Χρυσών Σφαιρών

Με λάμψη γέμισε το κόκκινο χαλί στην 71η απονομή των Χρυσών Σφαιρών

Πλήθος θαυμαστών συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Χόλιγουντ προκειμένου να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους ηθοποιούς, εν όψει της 71ης απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Στο κόκκινο χαλί περπάτησαν ονόματα όπως η Έιμι Άνταμς, ο Μάικλ Ντάγκλας, η Λένα Ντάνχαμ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Σάντρα Μπούλοκ, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, η Τζένιφερ Λόρενς και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο λίγο προτού εισέλθουν στο ξενοδοχείο Beverly Hilton όπου θα διεξαχθεί η τελετή απονομής των βραβείων.

Οι ταινίες «12 χρόνια Σκλάβος» και «Οδηγός Διαπλοκής» αποτελούν τα φαβορί για την βραδιά καθώς έχουν εξασφαλίσει 7 υποψηφιότητες η καθεμία.

Σε αντίθεση με τα Όσκαρ, στις Χρυσές Σφαίρες επιλέγονται ξεχωριστές ταινίες για την καλύτερη δραματική ταινία και την καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ.

Εκτός από το «12 χρόνια Σκλάβος», οι άλλες υποψηφιότητες για την καλύτερη δραματική ταινία είναι το «Captain Philips» του Πολ Γκρίνγκρας, το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν, το «Philomena του Στίβεν Φρίαρς και το «Rush» του Ρον Χάουαρντ.

Οι υπόλοιπες ταινίες υποψήφιες για την καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ – εκτός από το «Οδηγός Διαπλοκής»- είναι το Her», το «Inside Llewyn Davis», το «Nebraska» και το «Wolf of Wall Street».