ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

METAXA EXPERIENCE RESERVED: Μια επέτειος διαφορετική από τις άλλες

METAXA EXPERIENCE RESERVED: Μια επέτειος διαφορετική από τις άλλες

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τα πρώτα 125 Χρόνια του ΜΕΤΑΧΑ, 125 φίλοι του ομώνυμου οίκου έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία.

Από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2013, ο Οίκος Μεταξά άνοιξε τις πύλες του, σε μια ξεχωριστή για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία με τίτλο «ΜΕΤΑΧΑ Τα Πρώτα 125 Χρόνια – Experience Reserved».

Σπάνια έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε πώς δημιουργεί ένας διεθνής Οίκος τη φιλοσοφία και τα μυστικά του εκ των έσω. Αυτό ακριβώς κάνει την πρωτοβουλία του ΜΕΤΑΧΑ ξεχωριστή. Είναι ίσως η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που ένας δημιουργικός Οίκος ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό και να παρουσιάσει τα μυστικά του σε τόσο βάθος. Πάνω από χίλιοι φίλοι του ΜΕΤΑΧΑ δήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν. Τυχεροί όμως αναδείχθηκαν μόνο 125 και οι 4 μέρες που είχαν αφιερωθεί σε αυτή την δραστηριότητα υπερκαλύφτηκαν από τις συμμέτοχες.

Οι 125 τυχεροί, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, έζησαν μια εμπειρία που ο Οίκος Μεταξά προσφέρει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. «Από την είσοδο κιόλας, νιώσαμε ότι κάτι πολύ ξεχωριστό συντελείται εδώ», δήλωσε η Αλεξία Σ. Πρόκειται για τη δημιουργία του πιο γευστικά απαλού ποτού στον κόσμο, το οποίο από το 1888 φέρει το όνομα ΜΕΤΑΧΑ. Το ΜΕΤΑΧΑ γεννήθηκε από μια καινοτομία στο χώρο των ποτών και χάρη σε μια τέχνη σπάνια που συνεχίζει ακμαία στον τόπο μας, πετυχαίνει αυτόν τον εξαιρετικά απαλό γευστικό χαρακτήρα.

Το ΜΕΤΑΧΑ είναι ένα ταξίδι «Τόλμης και Έμπνευσης» υπογράφει ένας προσκεκλημένος. Τόλμης γιατί με έμβλημα τον ατρόμητο Σαλαμινομάχο, προχωρά πάντα μπροστά, παρά τις όποιες αντιξοότητες των εποχών. Έμπνευσης, όπως αυτή που ένιωσαν οι προσκεκλημένοι όταν συνόδεψαν τον Μetaxa Master Κωνσταντίνο Ράπτη σε κάποια από τα μυστικά βήματα της δημιουργίας του, παντρεύοντας το απόσταγμα με το μοσχάτο κρασί.

Οι καλεσμένοι ανακάλυψαν τα υποβλητικά κελάρια του Οίκου σε μια διαδρομή, κάτω από τη γη, που οδηγεί, μέσα από ένα δάσος με δρύινα βαρέλια, στα άδυτα της Πατρογονικής Κληρονομιάς και στα αιωνόβια βαρέλια Νο1,2,3,4. Διέσχισαν τη σήραγγα του χρόνου προς το μικρότερο από τα κελάρια, όπου παλαιώνουν τα αποστάγματα και τέλος βρεθήκαν στην «Αίθουσα Μύησης» – την αίθουσα που ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό.

«Ήταν μια μυσταγωγία» γράφει μετά την εμπειρία ένας προσκεκλημένος, ενώ άλλος σημειώνει ότι ήταν μια «ανεπανάληπτη εμπειρία αισθήσεων από την Ελλάδα».

Για τους 125 τυχερούς, η εμπειρία συνέδεσε τις ρίζες του Οίκου με τις σημερινές του δημιουργίες, το παρόν με το μέλλον του. «Τώρα γνωρίζω γιατί το αγαπώ» ανέφερε χαρακτηριστικά μια καλεσμένη.

Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με τη γευστική δοκιμή της γκάμας των «Αστεριών» και των «Reserves», που απογείωσε τις αισθήσεις των επισκεπτών. Το νέο ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων που μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, ήταν ανάμεσα στις αποκαλύψεις, όπως καινούργια ανακάλυψη ήταν για πολλούς και ο ξεχωριστός τρόπος με τον όποιο το ΜΕΤΑΧΑ εκφράζει τη μοναδικότητά του σε όλον τον κόσμο.

Σχετικά με την εκδήλωση, ο Παναγιώτης Σαραντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου Μεταξά, ανέφερε : «Η τόλμη, ο παλμός και η καινοτομία που γεννούν αυτή την ασύγκριτα απαλή γεύση, χαρακτηρίζουν το ΜΕΤΑΧΑ εδώ και 125 χρόνια και ανοίγουν το δρόμο για το μέλλον του Οίκου μας. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που, με τέτοια θέρμη, συμμετείχαν στην εμπειρία αυτή, καθώς και όλους τους φίλους του ΜΕΤΑΧΑ που μας τιμούν με την επιλογή τους και γράφουν μαζί μας την πρώτη σελίδα των επόμενων 125 χρόνων».

Στην ερώτηση αν θα μπορούσε να επαναληφθεί μια παρόμοια εμπειρία στο μέλλον, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, ο Π. Σαραντόπουλος είπε: «Η απήχηση της εκδήλωσης ήταν τέτοια που μας εμπνέει να διοργανώσουμε ξανά παρόμοιες εκδηλώσεις «ΜΕΤΑΧΑ - Ανοιχτές Πόρτες», για να μοιραστούμε τα μυστικά της δημιουργίας του ΜΕΤΑΧΑ με ακόμα περισσότερους φίλους μας...Εντωμεταξύ, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τη τέχνη του ΜΕΤΑΧΑ είναι φυσικά να το γευτεί!».