ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μανία στις 33 και τις 45 στροφές του βινυλίου

Με μανία στις 33 και τις 45 στροφές του βινυλίου

Η νοσταλγική εποχή του βινυλίου ζωντανεύει για τρίτη φορά, καλώντας τους ανίατους συλλέκτες δίσκων, τους φίλους της μουσικής ιστορίας, όσους έζησαν το αργό σβήσιμό της και όσους δεν την πρόλαβαν και θέλουν να τη γνωρίσουν, να περιστραφούν στις 33 και τις 45 στροφές της.


Με ένα νέο μοναδικό σόου αφιερωμένο στο βινύλιο, το 3ο «Vinyl is Back», μετά τις πρώτες του επιτυχημένες διοργανώσεις που αγκαλιάστηκαν θερμά από τους λάτρεις του βινυλίου και τους εραστές της μουσικής, επιστρέφει δυναμικά στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, για να αποδείξει ότι τα βινύλια είναι μοναδικά και παντοτινά.

Η «επανάσταση» των μουσικόφιλων, που επιζητούν μέσω των βινυλίων επιστροφή στις ρίζες της μουσικής, έχει ανεβάσει τις πωλήσεις τους για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Οι δίσκοι βινυλίου μαζί με τα πικάπ επιστρέφουν δυναμικά σε Ευρώπη και Αμερική, κερδίζοντας κατά κράτος την μάχη με το cd.

Το «Vinyl is Back» γίνεται ένα με την παγκόσμια αυτή τάση και φέρνει τα βινύλια στο επίκεντρο για τρίτη συνεχή φορά, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του βινυλίου να διαλέξουν τα αγαπημένα τους άλμπουμ ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους, αλλά και να επιλέξουν το κατάλληλο πικάπ στο μεγαλύτερο σόου βινυλίου, που έγινε ποτέ στη χώρα μας.

Πεισματικά ανανεωμένο και πλουσιότερο

Ενισχύοντας την τάση επιστροφής στον ζεστό ήχο του βινυλίου, σε πείσμα όσων πίστεψαν ότι τα πικάπ έχουν περάσει πια στην ιστορία, η τριήμερη διοργάνωση, που αποσκοπεί και στο να «δημιουργήσει» και νέο κοινό για το βινύλιο, «συστήνοντάς» το στις επόμενες γενιές που δεν το πρόλαβαν, επανέρχεται ανανεωμένη, μεγαλύτερη και εμπλουτισμένη με μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις και live εμφανίσεις συγκροτημάτων που «χαράζουν» τις φιλοδοξίες και τις εμπνεύσεις τους στα αυλάκια των βινυλίων και, γενικά, δραστηριότητες που θα φέρουν τον επισκέπτη πιο κοντά στο βινύλιο.

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στον μοναδικό κόσμο του βινυλίου, μέσα από καταστήματα πώλησης δίσκων, ιδιώτες - συλλέκτες δίσκων, δισκογραφικές εταιρείες που ακόμα παράγουν δουλειές καλλιτεχνών, δίσκους βινυλίου, μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κ.ά.), αξεσουάρ για βινύλια, είδη αποθήκευσης δίσκων, πλυντήρια δίσκων, αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ, έπιπλα - βάσεις για ηχοσυστήματα και ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τους μουσικόφιλους.

Παράλληλα, σε μια ακόμα καινοτομία αυτής της διοργάνωσης, χιλιάδες τίτλοι σπάνιων, αλλά και καινούργιων κόμικ που έρχονται από το εξωτερικό, αγκαλιάζουν την κουλτούρα του βινυλίου.

Με μία δυνατή πεποίθηση

Με στόχο τη συστηματική καταγραφή όλων των εμπλεκομένων μερών στη διαδικασία της παραγωγής και της αναπαραγωγής των δίσκων βινυλίου, αλλά και τη δημιουργία και λειτουργία ενός τοπικού και χρονικού σημείου αναφοράς, όπου οι λάτρεις του βινυλίου θα έρχονται σε επαφή μαζί του, το «Vinyl is Back» πραγματοποιείται με την πεποίθηση ότι το βινύλιο μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στην επανατοποθέτηση και την αναγέννηση της δισκογραφικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Πληροφορίες
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων - κτήριο: «Μηχανουργείο», Πειραιώς 100 - Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3453548. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 7 Μαρτίου: 17.00 - 22.00, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Μαρτίου: 11.00 - 21.00. Είσοδος ελεύθερη.