ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη έκθεση του εικαστικού Ν.Φλώρου

Εγκαινιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη έκθεση του εικαστικού Ν.Φλώρου

Το νέο έργο του παρουσίασε ο διάσημος εικαστικός Νίκος Φλώρος, στα εγκαίνια της έκθεσής του με χορηγό τον δήμο Τρίπολης, στο Κρατικό Μουσείο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, στην Αγία Πετρούπολη, που για πρώτη φορά άνοιξε οι πόρτες του σε Έλληνα καλλιτέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Απριλίου.

Το νέο έργο του Νίκου Φλώρου είναι το ψηφιδωτό πορτρέτο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, το οποίο κατασκευάστηκε με ειδική τεχνική από ψηφίδες αλουμινίου και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.

Ο Νίκος Φλώρος αφιέρωσε τη συγκεκριμένη έκθεση στη γυναίκα, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας και παρουσίασε τα διάσημα γλυπτά κοστούμια του, εμπνευσμένα από δύο μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες, τη Γκρέις Κέλλυ και τη Μαρία Κάλλας.

Την έκθεση εγκαινίασε ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, και η χορηγία της από τον δήμο εντάσσεται στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της υποψηφιότητας της Τρίπολης, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος Διεθνούς Ανάπτυξης και Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής Κυβέρνησης, Igor O. Lonsky, η διευθύντρια του κυβερνητικού γραφείου και της Επιτροπής Ανάπτυξης Τουρισμού της Ρωσίας, Galina Gronova, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, Θόδωρος Μπιζάκης, o γενικός πρόξενος της Ελβετίας, Michel Fayette, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου, ο διευθυντής του ΕΟΤ Πολυκαρπος Ευσταθίου και πολλοί άλλοι.

Τόσο ο κ. Lonsy όσο και o Πρύτανης της Ρωσικής Ακαδημίας, Simion Michailovsky, μίλησαν θερμά για το έργο του Έλληνα εικαστικού και υπογράμμισαν την αξία και την συμβολή της τέχνης στην ενδυνάμωση των σχέσεων των λαών.

Ο δε κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, Poltarchenko Georgiy, στην συνάντησή του με τον δήμαρχο Τρίπολης, στο περιθώριο της έκθεσης, τόνισε την ισχυρή βάση της ελληνορωσικής φιλίας.

Διαβάστε επίσης:

Μήνας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο Τορόντο, ο Μάρτιος!