ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημιμαραθώνιος… πολιτισμού στο Αγρίνιο

Ημιμαραθώνιος… πολιτισμού στο Αγρίνιο

Με τον Γιώργο Καραβίδα να κόβει το νήμα του τερματισμού και δεκάδες αθλητές να ακολουθούν καταγράφοντας σπουδαίους χρόνους, ολοκληρώθηκε φέτος ο ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης».

Μια διοργάνωση που έγινε θεσμός, ως το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πόλη για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμου.

Δεκάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν και φέτος στην κεντρική πλατεία, σημείο τερματισμού του 7ου ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης», χειροκροτώντας τους αθλητές για την μεγάλη προσπάθεια, τους κόπους και την αφοσίωσή τους στον αθλητισμό.

DSCN9790-500-x-375

Οι αθλητές του ημιμαραθωνίου, ξεκίνησαν από τη Δογρή και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Πρώτοι βέβαια έφτασαν στην πλατεία εκείνοι που έτρεξαν στον λαϊκό δρόμο των 5 και του ενός χιλιόμετρου.

DSCN9765-500-x-375

Με χρόνο 1 ώρα, 11 λεπτά και ένα δευτερόλεπτο ο Γεώργιος Καραβίδας , από τον σύλλογο AEK Marathon Club, που στον 6ο ημιμαραθώνιο και σε μία ακόμη διοργάνωση στο παρελθόν έχει τερματίσει πρώτος, έφτασε και πάλι πρώτος στον τερματισμό.

Ακολούθησε ο 21χρονος Χαράλαμπος Πιτσώλης, από τον ΓΑΣ Ιλισσός, με χρόνο 1 ώρα 11 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα.

Τρίτος ήρθε ο Δημήτρης Καλιακούδης από την ΑΕ Μεσογείων, με χρόνο 1 ώρα 12 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

Από τις γυναίκες που έτρεξαν στον ημιμαραθώνιο, πρώτη ήρθε η Μαγδαληνή Γαζέα, με χρόνο 1 ώρα 19 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα από το σύλλογο ΑΓΕ Ζακύνθου, δεύτερη η Ντενίζ Δημάκη, από τον ΓΑΣ Ιλισσός, με χρόνο 1 ώρα, 20 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα και τρίτη η Σοφία Ρήγα, από τον σύλλογο Ελευθέριος Βενιζέλος, με χρόνο 1 ώρα, 20 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.

Τους τρεις πρώτους βράβευσε ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός: «Ας γίνουν κι άλλοι αθλητές πρεσβευτές αυτής της διοργάνωσης, αφού αξίζει πραγματικά να αγωνίζεται κανείς στη μνήμη ενός τόσο μεγάλου αθλητή», είπε ο κ. Μοσχολιός στον χαιρετισμό του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση.

Τις γυναίκες μαραθωνοδρόμους βράβευσε ο πρ. αθλητής Κώστας Κούσης, αδερφός του Μιχάλη Κούση.

Ακολούθησαν βραβεύσεις για τα παιδιά , αγόρια και κορίτσια, που συμμετείχαν.

Πηγή: agriniopress.gr

Actionaid-Προβολή ντοκιμαντέρ: «Countries for sale?» στο Μικρόκοσμο!