Στο φως αρχαία «κρυφή πόρτα» στη Φλωρεντία

Στο φως αρχαία «κρυφή πόρτα» στη Φλωρεντία

Newsroom Newsroom

Μια νέα πόρτα στην ιστορία άνοιξαν οι ανασκαφές στα ερείπια του αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου που βρίσκεται κάτω από το Δημαρχείο της Φλωρεντίας, το μεγαλοπρεπές Παλάτσο Βέκιο.

Σύμφωνα με το Έθνος, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως μια νέα είσοδο του θεάτρου χωρητικότητας 15.000 ατόμων που εκτείνεται στην περιοχή κάτω από το Παλάτσιο Βέκιο και το Παλάτσιο Γκόντι.

Αυτό επέτρεπε στο θέατρο να γεμίζει και να αδειάζει μέσα σε λίγα λεπτά, υπολογίζεται πως έμπαιναν στο θέατρο οι χιλιάδες επισκέπτες του για να παρακολουθήσουν από κωμικές παραστάσεις που διασκέδαζαν τους Ρωμαίους ολιγάρχες έως και μονομαχίες μέχρι θανάτου. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης, οι τελευταίες ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας της Τοσκάνης αποκάλυψαν τα αυθεντικά πέτρινα ζωγραφιστά πεζοδρόμια που οι θεατές χρησιμοποιούσαν για να μεταβούν από το εξωτερικό κοίλο στο δάπεδο της σκηνής, μέρη του θεάτρου που είχαν ανακαλυφθεί σε προηγούμενες αρχαιολογικές έρευνες.

Ακόμη, στο φως ήρθε το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης του θεάτρου στο οποίο γίνονταν αγώνες με άγρια ζώα, καθώς ανακαλύφθηκαν τα καλοδιατηρημένα φρεάτιά του που πηγαίνουν έως και δέκα μέτρα κάτω από το έδαφος.

Διαβάστε επίσης:

Το επίσημο πρόγραμμα του 67ου Φεστιβάλ των Καννών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved