ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάμερα κατέγραψε τον Banksy εν ώρα δημιουργίας;

Κάμερα κατέγραψε τον Banksy εν ώρα δημιουργίας;

Μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε δύο άνδρες με φωσφορίζουσες στολές εργάτη να βγαίνουν από ένα βαν και να ζωγραφίζουν πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο, σε γειτονιά του Μπρίστολ.

Λίγο μετά, στην πόρτα ενός γυμναστηρίου εμφανίστηκε το νέο εξαιρετικό έργο του Banksy «Mobile Lovers» και την επόμενη μέρα ανέβηκε στο σάιτ του. Είναι η πρώτη φορά που κάμερα κατέγραψε τον σημαντικό καλλιτέχνη ακριβώς τη στιγμή της δημιουργίας (δείτε μετά το 1.20 του βίντεο).

O Banksy θεωρείται ο κορυφαίος «γκραφιτάς» του κόσμου και δεν έχει ποτέ αποκαλύψει την ταυτότητά του ή το πρόσωπό του, κάτι που τον έχει καταστήσει έναν ζωντανό θρύλο της σύγχρονης τέχνης.

Στην αρχή κανένας δεν γνώριζε την τοποθεσία του έργου, μέχρι που την ανακάλυψε μια θαυμάστρια του Banksy. Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό, μέλη του παρακείμενου Broad Plains Boys Club, κατέφθασαν με ένα λοστό και αφαίρεσαν την πόρτα που «φιλοξενείται» το έργο.
Στη θέση του έβαλαν ένα χαρτί που αναφέρει ότι αφαίρεσαν το έργο για την αποφυγή κλοπής ή βανδαλισμού και προσθέτουν ότι όποιος θέλει να το δει, μπορεί να επισκεφθεί το κλαμπ και αν θέλει να καταβάλει εθελοντικά ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Μέλη του κλαμπ δήλωσαν ότι το Broad Plains Boys είναι 120 ετών και δεν θέλουν επ' ουδενί να κλείσει. Το έργο του Banksy μπορεί να πουληθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και θα εξασφαλίσει τη συνέχεια ενός κλαμπ που επιτελεί κοινωνικό έργο, καθώς πάνω από 1000 παιδιά γυμνάζονται εκεί κάθε μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Στο Φεστιβάλ Καννών το «Xenia» του Πάνου Κούτρα