ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The Irrepressibles live στο Gazarte

The Irrepressibles live στο Gazarte

Ευρύτερα γνωστοί για τον ακτιβισμό τους, τον "electro-symphonic" ήχο και τις conceptual live εμφανίσεις τους, οι Irrepressibles ανεβαίνουν, την Τετάρτη 30 Απριλίου, στη σκηνή του Gazarte για να παρουσιάσουν το δεύτερο EP της τριλογίας Nude: Viscera αλλά και όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση με έντονο αισθησιασμό και σκοτεινή ατμόσφαιρα που συγκεντρώνει επιρροές από το new wave, το grunge και το exotica θυμίζοντας μεταγενέστερα έργα των Jeff Buckley, Lou Reed, Yma Sumac αλλά και στιγμές από την PJ Harvey.

The Irrepressibles ονομάζεται η art-pop ορχήστρα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης, τραγουδιστής, συνθέτης και πολύ-οργανίστας Jamie. Με το δεύτερό προσωπικό τους άλμπουμ "Nude" να αποτελεί ύμνο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές και προσέλκυσαν ένα φανατικό κοινό, τόσο για την γενναιότητα και την ειλικρίνεια των στοίχων, όσο και για τον «πολυσυλλεκτικό» ήχο τους. Σε ανοιχτή για το κοινό συναυλία που έδωσαν στο πάρκο Gorky στην Μόσχα παρουσίασαν μπροστά σε 5000 άτομα video clips από το "Nude" παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Την ίδια στιγμή, το video clip του "Two Men In Love" λογοκρίθηκε από το Youtube παρά το γεγονός ότι δεν περιέχει σε κανένα σημείο άσεμνο περιεχόμενο. «Δημιούργησα αυτό το video γιατί εκεί έξω υπάρχουν παιδιά που αυτοκτονούν επειδή είναι gay» εξηγεί ο ηγέτης της μπάντας και δηλωμένος ομοφυλόφιλος, Jamie. «Δεν υπάρχει πουθενά στο video άσεμνο περιεχόμενο παρά μόνο μερικά φιλιά μεταξύ ανδρών.»

Καθώς δεν νοιώθουν ακόμα έτοιμοι να παραιτηθούν από το μήνυμα που θέλει να περάσει το "Nude", οι Irrepressibles επιμένουν και επεκτείνουν το μήνυμά του, με μία EP τριλογία διαφορετικών ηχητικών κόσμων. Η πρώτη δόση, το Nude: Landscapes κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του '13 και περνάει από τον μινιμαλισμό στα συμφωνικά ηχοτοπία με την τενόρο φωνή του Jamie να συνοδεύεται από πιάνο , κιθάρα, βιολί και τσέλο . Τo δεύτερο EP, Nude:Viscera, που θα παρουσιαστεί και στο Gazarte, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του '14 και αφορά «σε έναν σωματικά και σεξουαλικά καταπιεσμένο κόσμο.» Οι παλμοί ανεβαίνουν, οι ακουστικές κιθάρες έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ κυριαρχεί μία έντονη και σκοτεινή αισθησιακή ατμόσφαιρα. Το φινάλε της τριλογίας, Nude:Forbidden κυκλοφορεί στις 24 Μαρτίου και περνάει σε πιο ηλεκτρονικά ακούσματα περιλαμβάνοντας νέα tracks και remixes από τους iamiamwhoami και τους βιετναμέζους Ghosting Seaon.

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Ημερομηνία: Τετάρτη 30 Απριλίου 2014
Ώρα έναρξης: 22.00

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: Καθήμενοι Α' ζώνης: 30€ - Καθήμενοι Β' ζώνης: 25€ - Όρθιοι: 18€
Ταμείο: Καθήμενοι Α' ζώνης: 33€ - Καθήμενοι Β' ζώνης: 28€ - Όρθιοι: 20€

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες του Χόλιγουντ