ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1ος Ημιμαραθώνιος Καλλονής "Αρίσβεια 2014"

1ος Ημιμαραθώνιος Καλλονής "Αρίσβεια 2014"

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην πλατεία της Καλλονής, χειροκροτώντας, παροτρύνοντας και επιβραβεύοντας τους 350 δρομείς, συμμετέχοντας με το δικό του τρόπο σε μία διοργάνωση που, εκτός από αθλητικές, είχε κοινωνικές, πολιτιστικές, αλλά και τουριστικές προεκτάσεις.

Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν τόσο οι πολίτες και αθλητές από ολόκληρη τη Λέσβο και τη Χίο όσο και οι εθελοντές, οι συνεργαζόμενοι φορείς και οι χορηγοί, χαρίζοντας πραγματικά όμορφες και συγκινητικές στιγμές.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας (350 συμμέτοχες αθλητών από ομάδες και ανεξάρτητοι) και της τεράστιας ανταπόκρισης και αποδοχής του κόσμου, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να καθιερώσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Έτσι, η Καλλονή κάθε άνοιξη, θα έχει την εαρινή της γιορτή, τον Ημιμαραθώνιο Καλλονής "Αρίσβεια 2014" .

Ο αγώνας περιλάμβανε 1χλμ παιδιών Δημοτικού, 1,5χλμ παιδιών Γυμνασίου, 2,5χλμ παιδιών Λυκείου, 5χλμ ενηλίκων, 10χλμ δυναμικού βαδίσματος και φυσικά τα 21,1χλμ που ήταν ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου δόθηκε στις 10:00 από την Πλατεία Καλλονής. Οι δρομείς ξεκίνησαν από το την Πλατεία Καλλονής προς το ευρύτερο λεκανοπέδιο της Καλλονής και ο τερματισμός ήταν πάλι πίσω στην Πλατεία Καλλονής

Όλοι οι δρομείς απόλαυσαν τις διαδρομές τους μέσα σ' ένα πανέμορφο τοπίο αλλά και τη φιλοξενία των φορέων της περιοχής.
Στο τέλος του αγώνα, εκτός από τις απονομές που έγιναν στους νικητές όλων των αγωνισμάτων απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε αυτούς που συνέβαλαν σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.