ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βασιλιάς Ληρ στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Βασιλιάς Ληρ στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Tο «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν» και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «ΑΣΤΥΘΕΑ» παρουσιάζουν από αυτό το Σάββατο 3 Μαίου 2014, την εμβληματική τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» στη σκηνή του θεάτρου στην οδό Φρυνίχου, στην Αθήνα.

Με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος και μωρός βασιλιάς, η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών - όπως η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ' αυτή.

Η μετάφραση του κλασικού έργου του Σαίξπηρ είναι του Διονύση Καψάλη, ο οποίος είναι και ποιητής ενώ οι Πατρινοί τον θυμούνται και από την ιδιότητα του ως διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα, στην Κορίνθου και πλ. Γεωργίου.

Η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Παπαγιάννη ενώ τη μουσική έχει γράψει ο ταλαντούχος και βραβευμένος Πατρινός μουσικός, μέλος της μπάντας των «Γύρω Γύρω», Σταύρος Γασπαράτος.

Κοστούμια - σκηνικός διάκοσμος: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα

Ηχητικός σχεδιασμός: Θέμης Παντελόπουλος & Φοίβος Παπαγιάννης

Επιμέλεια κίνησης: Χριστιάνα Κοσιάρη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ξανθή Ραυτοπούλου.

Ερμηνεύουν οι: Χάρης Εμμανουήλ, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Δημήτρης Λιόλιος, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιώργος Οικονόμου, Νικόλας Παπαγιάννης, Ελένη Βλάχου, Βασίλης Ζώης, Ηρώ Διαμάντη ενώ στο ρόλο του Βασιλιά Ληρ εμφανίζεται ο Δημήτρης Παπαγιάννης.

Διαβάστε επίσης:

Castles in the air: Έκθεση στη Mare gallery στην Κρήτη