ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θερμό χειροκρότημα για τον Ερωτευμένο Σοπέν στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Θερμό χειροκρότημα για τον Ερωτευμένο Σοπέν στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία συνοδεύτηκε η πρώτη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Δημοτικό θέατρο Πειραιά, όπου παρουσιάζεται η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Ερωτευμένος Σοπέν.

Η πρεμιέρα δόθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου στο κατάμεστο θέατρο -κόσμημα για την πόλη του Πειραιά και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία αποσπώντας το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού. Ακολούθησαν οι sold out παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ την Τρίτη 13 Μαΐου θα δοθεί η τελευταία παράσταση, τα εισιτήρια και για την οποία έχουν εξαντληθεί.

Η ποιητική χορογραφία του Γιαννίκ Μποκέν εμπνευσμένη από το επιστολικό μυθιστόρημα Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε και η υπέροχη ρομαντική μουσική του Φρεντερίκ Σοπέν συγκίνησαν το κοινό που παρακολούθησε με απόλυτη προσήλωση την παράσταση.
Τη μουσική του Σοπέν ερμήνευσε μαγικά ένας από τους σημαντικότερους έλληνες πιανίστες και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

Η Μαρία Κουσουνή, ο Βαγγέλης Μπίκος, ο Θανάσης Σολωμός και ο Ίγκορ Σιάτζκο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ και όλοι οι άλλοι Χορευτές του μπαλέτου της ΕΛΣ έδωσαν μια ερμηνεία υψηλού επιπέδου.

Τα λιτά σκηνικά, τα κομψά κοστούμια και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς υπέγραψε ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα.

Επόμενη παράσταση Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Διαβάστε επίσης:

Unplugged Confessions Live με την Βασιλική Παπαϊωάννου