ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η αζέρικη μουσική στο Μέγαρο Μουσικής

Η αζέρικη μουσική στο Μέγαρο Μουσικής

H συναυλία θα πραγματοποιηθεί από την Κρατική Ορχήστρα Δωματίου του Αζερμπαϊτζάν, την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη).

Διακεκριμένοι Αζέροι μουσικοί θα παρουσιάσουν έργα παραδοσιακής, σύγχρονης και κλασικής μουσικής από την πλούσια πολιτιστική παράδοση και δημιουργία του Αζερμπαϊτζάν.

Η συναυλία αυτή προστίθεται στις μεθοδικές προσπάθειες που αναπτύσσονται από το Αζερμπαϊτζάν και την Ελλάδα για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, που στηρίζονται στο αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές από την πολιτιστική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν, θα συνδεθούν αρμονικά με έργα της παγκόσμιας κλασσικής μουσικής και θα οδηγήσουν στις σύγχρονες δημιουργίες της αζέρικης πολιτιστικής δημιουργίας, συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον και ελκυστικό μίγμα μουσικής πανδαισίας. Αυτή η δημιουργική σύνθεση μουσικής θα εκφράσει την ταυτότητα της χώρας του Καυκάσου που συνδυάζει το άρωμα της ιστορίας και της παράδοσης με τους ανοιχτούς ορίζοντες μιας δυναμικής οικονομίας και σύγχρονης κοινωνίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό, με πρόσκληση.

Πληροφορίες και δωρεάν εισιτήρια: www.azerbaijani-culture.gr

Τηλέφωνο: +30 210 67 72 129