ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τεργέστη: Ιταλοί μαθητές «ανέβασαν» την «Αυλή των θαυμάτων» του Καμπανέλλη

Τεργέστη: Ιταλοί μαθητές «ανέβασαν» την «Αυλή των θαυμάτων» του Καμπανέλλη

Ιταλοί μαθητές της νεοελληνικής γλώσσας από την Τεργέστη, ανέβασαν στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ιταλίας την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Η προετοιμασία της παράστασης από τους μαθητές του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού αποτελούσε τμήμα του προγράμματος γλώσσας, όπως και η μετάφραση του έργου από τα ελληνικά στα ιταλικά για τους υπότιτλους.

Την επιμέλεια της παρουσίασης του θεατρικού έργου, την σκηνοθεσία καθώς και την ιδέα είχε η συνεργάτιδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Αναστασία Κουβέλη, η οποία διδάσκει τη νεοελληνική γλώσσα.

Η παράσταση ανέβηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, σε συνεργασία με το τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Τεργέστης και την Ελληνική Κοινότητα Τεργέστης. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος και του Προξενείου της Κύπρου στην Τεργέστη

Η παράσταση έκλεισε με την ερμηνεία μουσικής του Χατζηδάκη από την Ελληνική Χορωδία «Μεσόγειος», ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ελληνικές γεύσεις.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην Τεργέστη και το Ούντινε. H διδασκαλία γίνεται όχι με τη χρήση του παραδοσιακού εγχειριδίου, αλλά και με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, γλωσσικών παιχνιδιών, συζητήσεων, ξεναγήσεων σε εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος και εκδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τα 10 καλύτερα θερινά σινεμά της Ευρώπης (pics)

Ρoή Ειδήσεων