ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνικό Θέατρο: Το «Δείπνο» του Ιακ. Καμπανέλλη από το Beijing People’s Art Theatre

Εθνικό Θέατρο: Το «Δείπνο» του Ιακ. Καμπανέλλη από το Beijing People’s Art Theatre

Μία πρώτη διμερής ανταλλαγή και συνεργασία συμφωνήθηκε μεταξύ του Εθνικού Θεάτρου και του Beijing People's Art Theatre, κατά το 2ο Διεθνές Φόρουμ για την Διαχείριση των Παραστατικών Τεχνών (2nd International Forum of Theatre Arts Management) που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου.

Το Beijing People's Art Theatre, ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της Κίνας, θα παρουσιάσει τη θεατρική περίοδο 2014-2015 στην πρώτη ελληνική κρατική σκηνή τον «Δείπνο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ενώ μία παραγωγή του Εθνικού θα ταξιδέψει αντίστοιχα στην Κίνα.

Το Εθνικό Θέατρο συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Φόρουμ για την Διαχείριση των Παραστατικών Τεχνών έπειτα από πρόσκληση του China Collaborative Innovation Center of Theatre Arts Management (CCICTAM). Με έδρα τη Central Academy of Drama στο Πεκίνο, το CCICTAM είναι αφιερωμένο στη μελέτη της διαχείρισης της τέχνης του θεάτρου, τις πολιτικές αλλά και διαχειριστικές πρακτικές της και την προώθησή τους μέσα από τη συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και επαγγελματίες από την Κίνα αλλά και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στους καλεσμένους του Φόρουμ ήταν τα Εθνικά Θέατρα της Ιαπωνίας, της Σκωτίας, της Μεγάλης Βρετανίας, η Comedie - Francaise, η Όπερα της Βιέννης, το Teatro Stabile του Τορίνο, το Moscow Art Theatre της Ρωσίας, το Popyjoy Hall από τις ΗΠΑ και το Myeongdong Art Theatre της Κορέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού θεάτρου, στην ομιλία του, με τίτλο «Πολιτιστική πολιτική και ανάπτυξη» ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Σωτήρης Χατζάκης, εξέφρασε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της σύναψης συνεργασιών, ανταλλαγών παραστάσεων αλλά και καλλιτεχνικού δυναμικού, καθώς και στην προώθηση του ελληνικού θεατρικού έργου και της ελληνικής θεατρικής παραγωγής στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Κίνα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους σημαντικών θεατρικών οργανισμών στην Κίνα, όπου και συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ της πρώτης κρατικής σκηνής και του Beijing People's Art Theatre.

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλύφθηκαν αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα