ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρώσος σκηνοθέτης για τον 'Οδυσσέα'

Ρώσος σκηνοθέτης για τον 'Οδυσσέα'

Μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας Στάλινγκραντ, ο Ρώσος σκηνοθέτης, Φιόντορ Μπονταρτσούκ, έκλεισε συμφωνία με την Warner Bros για τη σκηνοθεσία της ταινίας «Οδυσσέας», εμπνευσμένης από το έπος του Ομήρου που φαίνεται να αποτελεί ανεξάντλητο πλούτο σύγχρονων κινηματογραφικών αφηγήσεων.

Με τον Φιόντορ Μπονταρτσούκ στη θέση του σκηνοθέτη, ο Τζέρεμι Ντόνερ Doner υπογράφει το σενάριο και οι Γιάννι Νουνάρι, Πολ Χιθ και Μάικλ Σλιχτ αναλαμβάνουν την παραγωγή.

Όπως σημειώθηκε, ο Φιόντορ Μπονταρτσούκ προσέλκυσε τα διεθνή βλέμματα με την ταινία Στάλινγκραντ (δείτε το τρέιλερ εδώ), ένα πολεμικό δράμα με φόντο την μάχη του Στάλινγκραντ ανάμεσα στα ρωσικά και τα γερμανικά στρατεύματα το 1942.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παραγωγής είναι ότι αποτελεί την πρώτη ρωσική ταινία απόδοσης 3D και ως τέτοια ταξίδεψε στο εξωτερικό και βραβεύτηκε.

Όπως επισημαίνεται, από το 2008 που ο Τιμουρ Μπεκμανμπέτοφ ανέλαβε τη σκηνοθεσία του Wanted με τους Αντζελίνα Τζολία και Τζέιμς Μακαβόι, ο Φ. Μπονταρτσούκ είναι ο πρώτος Ρώσος σκηνοθέτης που δέχτηκε πρόταση να ταξιδέψει μέχρι το Xόλιγουντ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα γυρίσματα της ταινίας «Οδυσσέας» αναμένονται.

Πηγή: The Hollywood Reporter, Deadline Hollywood

Διαβάστε επίσης:

Από σήμερα στους κινηματογράφους: οι νέες ταινίες (video)