ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα στην Αθήνα: η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Σήμερα στην Αθήνα: η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Γεμάτο τέχνη και ψυχαγωγία το βράδυ της Παρασκευής για όσους μένουν στην Αθήνα. Εκτός από τις μοναδικές προτάσεις μουσικής και θεάτρου, ξεχωρίζουμε το τριήμερο Φεστιβάλ κόμικς "Με πενάκι και σκαπάνη" που διοργανώνεται στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

ΚΟΜΙΚΣ

Φεστιβάλ κόμικς "Με πενάκι και σκαπάνη" στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
Τριήμερο φεστιβάλ με εκθέσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις, εργαστήρια κόμικ, προπαρουσιάσεις εκδόσεων, υπογραφές έργων από δημιουργούς, διαγωνισμούς και πολλά δώρα. Συμμετέχουν οι Soloup, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Γιώργος Γούσης, Δημήτρης Παπαμάρκος, Γιώργος Κοσκινάς, Απόστολος Παπαδημητρίου, Κώστας Φραγκιαδάκης, Αριστ. Δάγλας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Θωμάς Βαλλιανάτος, Αντώνης Φοράδης, Χρήστος Κούντουρας, Μανώλης Φραγγίδης, Δαλαμπύρας, Παπαστεφάνου, Μακρής, Κρητικός, Orestix, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Τσαούσης, Malk-Λευτέρης
Καλυμιός, Tragenia, Malk - Σταυρούλα Παπαδάκη, Αγγελική Ξιάρχη, Δέσποινα Βάττη κ.α. Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο). Τηλ.: 210 3252214. Ώρα:17:30 με 22:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία Αττικής "Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια!" στο Ηρώδειο

Στο πλαίσιο της πανηγυρικής συναυλίας που γιορτάζει την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, μια πολυπληθής χορωδία από τα Ιόνια και την Αθήνα, επτά λυρικοί καλλιτέχνες και η Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων ερμηνεύουν αποσπάσματα έργων των πιο διάσημων εκπροσώπων της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, του Παύλου Καρρέρ, του Διονύσιου Λαυράγκα και του Σπυρίδωνα Σαμάρα, καθώς και όλο τον Ύμνο στην Ελευθερία του Νικόλαου Χ. Μάντζαρου. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014. Στο Ηρώδειο (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5-30
ευρώ.

6o Αthens School Festival στην Τεχνόπολη

Με σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Μίλα ΤΩΡΑ!», οι νέοι της πρωτεύουσας συμμετέχουν στο διήμερο 6ο Athens School Festival 2014 και με τα τραγούδια τους στέκονται ενάντια στο φαινόμενο των καιρών, στο Bullying, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία. Στο διήμερο φεστιβάλ συμμετέχουν 22 σχολικές και φοιτητικές μπάντες. Μαζί τους τα Ημισκούμπρια (4/7) και ο Ρους (5/7), που στηρίζουν αφιλοκερδώς με την παρουσία και τα τραγούδια τους την εκδήλωση. Στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100). Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Γιώργος Νταλάρας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Μετά από μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία με αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια παιγμένα unplugged, ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει την παράσταση Ρεμπέτικο «Unplugged», ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 21:00. Εισιτ. 10-12 ευρώ.

"Can you dig it? Fest" στο 6 D.O.G.S.

Το πρώτο "Can You Dig It?' Fest" με τη συμμετοχή 10 συγκροτημάτων της
νέας ελληνικής ψυχεδελικής σκηνής ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 5/7. Στο 6 D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι). Τηλ.: 210 3210510. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5 ευρώ.

Οι Broken Fingers στο τρένο του Ρουφ

Οι Broken Fingers (Γιώργος Δασκαλάκης - κιθάρα, Στέλιος Χατζηκαλέας - τρομπέτα, Κώστας Πατσιώτης - κοντραμπάσο και Χρήστος Κωνσταντινίδης - τύμπανα) εμφανίζονται στη δροσερή "Αποβάθρα" του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ. Στο Θέατρο "Το Τρένο στο Ρουφ"(Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ). Τηλ.: 210 5298922. Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 5 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ωχ... Ηλέκτρα» του Αλέξη Καλλίτση στο Θέατρο Βεάκειο
Παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν' αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού, απευθύνεται δηλαδή σε ψυχολόγο. Σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και 'Αννας Παναγιωτοπούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί Πέτρος Φιλιππίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάις, Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης και Κυριάκος
Μαρκάτος. Στο Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία). Τηλ.: 210 4194520. Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 15-20 ευρώ.

"Ο Μαγεμένος Αυλός" του Μότσαρτ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στο Θέατρο Πέτρας
Ένα διαχρονικό, συμβολικό παραμύθι με κεντρικό θέμα τη δύναμη της αγάπης, της αλήθειας και την αναζήτηση των μεγάλων ιδανικών. Επίσης, συγκρούονται το Καλό με το Κακό, η Αλήθεια με το Ψέμα, το Φως με το Σκοτάδι. Διασκευή-σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη. Παίζουν οι ηθοποιοί Τάσος Παλαντζίδης, Ιωάννα Δελάκου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Κατερίνα Μηλιώτη, Παναγιώτης Τσίτσας, Αντώνης Καλογήρου, Δημοσθένης Χριστόπουλος. Στο Θέατρο Πέτρας (οδός Ολυμπίας, Πετρούπολη). Τηλ.: 210 5062166. Ώρα: 21:15. Εισιτ.: 10 ευρώ.

Όσα Παίρνει ο 'Ανεμος (Α΄ Μέρος) στο Επί Κολωνώ

Η ομάδα The Healers παρουσιάζει το έργο "Όσα Παίρνει ο 'Ανεμος - Α ́ μέρος" για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το εμβληματικό μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ παρουσιάζεται σε μία ιδιαίτερη, υπερρεαλιστική ανάγνωση, που χωρίς να στέκεται στην αναπαράσταση της τοιχογραφίας της εποχής, εμβαθύνει στους εσωτερικούς δεσμούς των ηρώων και στο πώς αυτοί κλυδωνίζονται από τα υπόγεια ρεύματα του έρωτα και του πολέμου. Διασκευή - Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Γρηγόρης Χατζάκης. Παίζουν οι Ηλίας Βλάχος, Χρήστος Τσαρμακλής, Δάφνη Δημοπούλου,
Δημήτρης Ρηγόπουλος, Σοφία Βλαστού, Ελένη Εγγλέζου, Δώρα Τσόλη, Χριστίνα Φαρμάκη, Στέλλα Κεχαγιά, Εύη Χατζηευφραιμίδου. Στο Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν). Τηλ.: 210 5138067. Ώρα: 21:15. Εισιτ.: 10 ευρώ.

"Αναμονή 13 ονείρων" στο θέατρο 'Ακης Δαβής (Αλκμήνη)

Σε ένα καφέ σταθμού λεωφορείων, 13 άνθρωποι με διαφορετικούς προορισμούς περιμένουν μέχρι που ξαφνικά αλλάζουν όλα. Η αναμονή τούς θυμίζει τον προορισμό που ήθελαν πάντα. Το θεατρικό έργο "Αναμονή 13 ονείρων" παρουσιάζεται από τον θίασο του σπουδαστών του New York Acting Studio. Σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή. Παίζουν οι ηθοποιοί Ειρήνη Βουρλάκου, Φίλιππος Δημητρίου, Αγγελίνα Ευθυμίου, Κατερίνα Καρταλά, Γιώργος Κορφιάς, Έλλη Μουρατίδη, Ευγενία Μπρακουμάτσου, 'Αννα Παπαδοπούλου, Πέννυ Παπαδοπούλου, Μάνος Σαριτζιώτης, Μαρίτα Τσελεκίδη,
Αλεξάνδρα Φλούσκου, Παλαιολόγος Χαλίδας, Γιώργος Χατζηαποστόλου. Στο Θέατρο 'Ακης Δαβής (Αλκμήνης 8, Πετράλωνα). Τηλ.: 210 3428650. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 7-10 ευρώ.

ΧΟΡΟΣ

Παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, όπου οι σπουδαστές της Σχολής θα παρουσιάσουν δικές τους δημιουργίες, αλλά και αποσπάσματα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου που διδάσκονται στη Σχολή υπό την καθοδήγηση του διευθυντή Γιάννη Ντοντσάκη. Στο Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59). Τηλ.: 210 3612461, 210 3643725. Ώρα:20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Οι RootlessRoot και Λίντα Καπετανέα στο Κτίριο Ε της Πειραιώς 260
Στο νέο έργο της ομάδας RootlessRoot και της Λίντα Καπετανέα, με τίτλο W Memorabilia (Phaedra's Laboratory), οι τραγικές ηρωίδες (Φαίδρα, Μήδεια, Πασιφάη) γίνονται το πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο διερευνώνται αντιθετικές και αντικρουόμενες όψεις της γυναικείας φύσης: πειθήνια σύζυγος και τιμωρός της απιστίας, στοργική μητέρα και απεγνωσμένη βρεφοκτόνος. Στο Κτίριο Ε (Πειραιώς 260 και Πολυκράτους). Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014. Τηλ.: 210 9282900. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: από 5-15 ευρώ.

ΕΚΘΕΣΗ
Surf, Skate & Vintage στο BIOS Ρομάντσο
Έκθεση με συλλεκτικά surf & skate boards από το Oldschool Surf Shop, μια vintage denim & streetwear boutique από τον Holy Mustache και προβολές ταινιών με θέμα το surf, το skateboard και το longboard. Τη μουσική θα επιμεληθούν οι Sheep, Dope και ο Νίκος Γκάλης. Η έκθεση έχει διάρκεια μόνο μία ημέρα. Στο BIOS Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια). Τηλ.: 216 7003325. Ώρα: από τις 14:00. Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης:

Το Rockwave Festival γίνεται 19 ετών...

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου!