ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απόψε στο Ηρώδειο η συνάντηση της Ελεωνόρας με τη Μελίνα Μερκούρη

Απόψε στο Ηρώδειο η συνάντηση της Ελεωνόρας με τη Μελίνα Μερκούρη

Tην ιστορία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, θα μεταφέρει στο σήμερα, απόψε το βράδυ στο Ηρώδειο, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στην μεγάλη Ελληνίδα.

Με αφορμή τα είκοσι χρόνια από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, η παράσταση με τίτλο «Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς», έρχεται για να θυμίσει στο κοινό τα τραγούδια της, εκείνα που όλοι ξέρουν και έχουν αγαπήσει.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις πιο ιδιαίτερες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, στην αποψινή παράσταση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, θα συναντήσει τη Μελίνα, με μια αγκαλιά τραγούδια. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Νίκου Γκάτσου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Κ.Χ. Μύρη, του Οδυσσέα Ελύτη,

Και πλάι στα τραγούδια της και ένα ακόμα. "Γράψε Ουρανός - Μελίνα" ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που έγραψαν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Λίνα Νικολακοπούλου ειδικά για τη βραδιά. Για να το τραγουδήσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη Μελίνα, στην Ίλυα, στην Στέλλα, σε όλο το κοινό.

Η τραγουδίστρια, θα έχει στο πλευρό της παλιούς και νέους συνεργάτες, αλλά και συμμετοχές - έκπληξη, όπως αυτή της σπουδαίας ηθοποιού Μπέτυς Βαλάση. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας, ενώ τις ενορχηστρώσεις θα κάνουν ο σταθερός συνεργάτης της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, Ευριπίδης Ζεμενίδης αλλά και ο βιολονίστας Αντώνης Σουσάμογλου, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την αποψινή συναυλία είναι: 40 ευρώ (ζώνη Vip), 35 ευρώ (ζώνη Α), 30 ευρώ (ζώνη Β), 25 ευρώ (ζώνη Γ), 15 ευρώ (άνω διάζωμα, φοιτητικό), 10 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ανεργίας, ΑμεΑ).

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα εισιτήριά του από τα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Καταστήματα Public και τα Βιβλιοπωλεία Ιανός, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη), τα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39 ,εντός στοάς Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά στο 210 3272000 και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr.

Διαβάστε επίσης:

Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς – Τα τραγούδια της Μελίνας