ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο (ΡΠΕΚ) στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Ροσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα, Πιότρ Κούπρικοφ, με τον Διευθυντή και Ιδρυτή του Αριστοτέλειου Κολλεγίου, Χρήστο Γκροζούδη και με την επικεφαλής των τμημάτων της Ρωσικής Γλώσσας του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου, Ναταλίας Ερεμένκο. Κεντρικό θέμα συζήτησης στις συναντήσεις ήταν το ζήτημα για την δυνατότητα ρύθμισης της διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο.

рус2
рус3
рус4

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή του Κολλεγίου, στην πόλη Θεσσαλονίκη ζουν πολλοί ρωσόφωνοι πολίτες, και κάθε χρόνο σημειώνεται αυξανόμενο ενδιαφέρον προς την ρωσική γλώσσα από την πλευρά των ελλήνων. Όμως, τη δεδομένη στιγμή οι δυνατότητες εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας σε κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα απουσιάζουν.



Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει στους ενδιαφερόμενους ότι εισάγει τη διδασκαλία της Ρωσικής Γλώσσας από το σχολικό έτος 2014-2015, ως μάθημα επιλογής κατ αρχήν, παράλληλα με τις ήδη διδασκόμενες γλώσσες –Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Ανταποκρίνεται, έτσι, στο αυξημένο ενδιαφέρον από μαθητές και γονείς της Θεσσαλονίκης, καθώς και στο διαρκώς αυξανόμενο όγκο εμπορικών, τουριστικών και γενικότερων οικονομικών συναλλαγών των δύο χωρών.



Προς τούτο, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο έχει έρθει ήδη σε επαφή με δύο Κρατικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ρωσίας με αντικείμενο τα Ρωσικά ως Ξένη Γλώσσα – το Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και το Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Επιπρόσθετα, έχει την πρόθεση να διευκολύνει τους απόφοιτούς του Αριστοτέλειου Κολλεγίου, που έχουν σκοπό να σπουδάσουν σε Ρωσικά Πανεπιστήμια, αλλά και τους αποφοίτους παλαιότερων ετών που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στα Ρωσικά Πανεπιστήμια, για τους οποίους διαπραγματεύεται ήδη ενδεχόμενες υποτροφίες.



Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο καινοτομεί παίρνοντας την πρωτοβουλία να είναι το πρώτο Ιδιωτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης που εντάσσει τη Ρωσική γλώσσα στο πρόγραμμα σπουδών του, έχοντας την υποστήριξη του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου. Άλλωστε, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο πραγματοποιεί πολυάριθμα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα καθώς και καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, από τον Παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο έως και το Λύκειο και πάντα στέκεται δίπλα στους απόφοιτούς του στα επόμενα βήματα της Ακαδημαϊκής τους πορείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2310 471 131 και 2310 471 711,
στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις gymnasio@aristotelio.edu.gr και lykeio@aristotelio.edu.gr
και στην ιστοσελίδα www.aristotelio.edu.gr

Διαβάστε επίσης:
Μάσκα και ψυχή: Η αυτοβιογραφία του Φιοντόρ Σαλιάπιν σε ελληνική έκδοση