ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύρος: Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

Σύρος: Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

Από κάθε γωνιά της γης, έφθασαν οπαδοί της Τέχνης για τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης της ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Την έκθεση εγκαινίασε στις 26 Ιουλίου η Πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC των H.Π.Α. η κ. Carol Matthews Lascaris μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Πουσσαίο και τον Δήμαρχο της Σύρου κ. Γ. Δεκαβάλλα.

a

Η Πρόεδρος του Μουσείου κ. Carol Matthews Lascaris τόνισε ότι είναι η μόνη Ευρωπαία καλλιτέχνης που έργα της βρίσκονται στην μόνιμη συλλογή του μουσείου.

b

Η έκθεση παρουσιάζεται σε έναν εξαιρετικού ενδιαφέροντος χώρο, την Πινακοθήκη Κυκλάδων, στο Παλιό Τελωνείο της Σύρου, έναν άκρως βιομηχανικό χώρο. Τα έργα παρουσιάζονται σε 6 θεματικές ενότητες της ζωγράφου. "Γερανούς, Φόρμουλες, Αθλητές, Η πόλη σε κίνηση, Οι Γέφυρες, τα Δέντρα και το έργο Μυστικός Δείπνος", ενώ αναφορά κάνει στον μεγάλο αναγεννησιακό δάσκαλο Andrea del Sarto.

c

Αναλυτικότερα, τα έργα συνδέονται μεταξύ τους μέσω των ειδικά φωτισμένων χώρων σε ενότητες, ξεκινώντας από την πρώτη ενότητα των τεραστίων διαστάσεων Γερανών, 12 μέτρων, τα οποία είχαν εκτεθεί στην Art Athina 2013.

m3 2

Το συγκεκριμένο έργο με τίτλο "Suns in the Sunset" σε παρέπεμπε κατευθείαν στον έξω πραγματικό χώρο των Ναυπηγείων της Σύρου και δημιουργούσε ένα νοητό διάλογο του έσω-έξω.

m5

Κατ' επέκταση οι πραγματικοί γερανοί ήρθαν σε διασταύρωση με το εικαστικό αποτέλεσμα των γερανών μέσα στην αίθουσα.

e

Tην έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους, πλήθος κόσμου, φιλότεχνοι, συλλέκτες, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, επιχειρηματίες φίλοι της ζωγράφου.

mi

Μεταξύ άλλων: ο επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Βάρδας με την σύζυγό του, ο CEO του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κ. Αποστολόπουλος Βασίλης με την σύζυγο του Ρόη, ο εφοπλιστής κ. Αντώνης Κομνηνός, ο κ. Γιώργος Λυμπεράκης της Trident Cars με την σύζυγό του, o Γερμανός καθηγητής Prof. Dr. Rudolf Fahlbusch, με την σύντροφό του Regina Μuehl από το Ίδρυμα Τεχνών Kesner του Αννόβερου.

m6

Eπίσης, ο Πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς κ. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος με την σύζυγό του, οι ζωγράφοι κ.κ. Αχιλλέας Δρούγκας, Μιχάλης Μακρουλάκης, ο γνωστός τραγουδιστής κ. Μανώλης Μητσιάς, η Gallerista κ. Σούλα Παπουτσίδη, ο καθηγητής κ. Γιάννης Δεληκωστόπουλος με την σύζυγό του Ελίνα, ο διάσημος δερματολόγος κ. Τζερμιάς Χριστόφορος με την σύντροφό του δικηγόρο κ. Ιωάννα Ράπτη, ο δικηγόρος κ. Γιώργος Σπύρου με την σύζυγό του Έφη, η δικηγόρος κ. Κέλλυ Σταμούλη, η κ. Δάφνη Κασσιώτη, η κ. Μαρία Ριμική, ο Χρήστος Αρτινόπουλος και πολλοί άλλοι φίλοι της ζωγράφου.

ER4

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Αυγούστου.

m3 1

Διαβάστε επίσης

Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη: «Ζωγραφίζω, όπως αναπνέω»

Αναδρομική έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη στη Σύρο

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη στο Indy 500 των ΗΠΑ

Σημαντική διεθνής διάκριση για τη Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη