ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

24η Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού

24η Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού

Η 24η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 4 και αύριο Τρίτη 5 Αυγούστου στο ξωκλήσι της ξενιτιάς στα Μακρίσια με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Την πρώτη ημέρα στη φιλόξενη σκηνή του Αϊ Γιάννη των Μακρισίων θα ανέβουν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου με την ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα, για να τιμήσουν τους κορυφαίους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού και τις μεγάλες ερμηνεύτριες, σε πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης θα τιμήσει με τις ερμηνείες του μεγάλους ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού και σε ροκ ρυθμούς θα ταξιδέψει το κοινό η Γιώτα Γιάννα. Με έκτακτη συμμετοχή της θα τιμήσει την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας.

Τη δεύτερη ημέρα 5 Αυγούστου ο Πέτρος Γαϊτάνος θα κάνει αναφορά στους μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές, ενώ το ρεμπέτικο της Αμερικής θα τιμηθεί με τον Γιάννη Λεμπέση, την Μαρία Κατινάρη και την Μαριάνθη Λιουδάκη. Μουσικές από όλο τον κόσμο για τους νέους κάθε ηλικίας θα παίξει ο Giorgo από την Φλώριδα.

Στις δύο ημέρες των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί η εικαστική έκθεση με τίτλο «Όπου κι αν ταξιδέψω την Ελλάδα συναντώ» όπου θα κυριαρχήσουν τα έργα του γλύπτη Μιχάλη Κευγά. Με το ίδιο θέμα εκθέτει στον Άι Γιάννη στα Μακρίσια και ο δημοφιλής στιχουργός και ζωγράφος Γιάννης Λογοθέτης, γνωστός με το όνομα ΛΟΓΟ.

Η γιορτή διοργανώνεται εδώ και δυόμισι περίπου δεκαετίες από τον μουσικό παραγωγό και στιχουργό Γιάννη Τζουνόπουλο, ο οποίος έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Οι φίλοι του Αϊ Γιάννη, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Τοπικής Κοινότητας Μακρισίων και τη συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου «Τα Μακρίσια» συνδράμουν στην υλοποίησή των εκδηλώσεων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9.00 μ.μ.

Διαβάστε επίσης:

Λήμνος: Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ «Λημνιοί εν δράσει»

Θεσσαλονίκη: «Όψεις της ζωής των νέων στην αρχαία Μακεδονία» στο Μουσείο Αρχαίας Αγοράς