ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β στην έκθεση της Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β στην έκθεση της Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

Δέκα ημέρες θα μείνουν ακόμα τα έργα της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη στην Ερμούπολη, μονοπωλώντας το εικαστικό ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Οι εντυπωσιακές ενότητες της έκθεσης καθήλωσαν πολλούς Δανούς που επισκέφτηκαν το νησί και εξέφρασαν το ενδιαφέρον να «μεταφέρουν» τους «γερανούς» και τα «αυτοκίνητα» της ζωγράφου στη χώρα τους!

mm

Η αναδρομική έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη με τίτλο «Γερανοί, Φόρμουλες, Αθλητές, Η πόλη σε κίνηση, Οι Γέφυρες, τα Δέντρα και το έργο Μυστικός Δείπνος» είναι αναμφισβήτητα το εικαστικό γεγονός του καλοκαιριού, αφού από κάθε σημείο του πλανήτη, γέμισε η Πινακοθήκη Κυκλάδων, επισκέπτες.

zz

Πρόσφατα, πήγε στην έκθεση και ο Μητροπολίτης Τήνου, Σύρου και Μυκόνου Δωροθέος ο Β΄ από την Αγία Μητρόπολη της Σύρου, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά την ζωγράφο για την εκπληκτική δουλειά της.

doro

Την έκθεση εγκαινίασε στις 26 Ιουλίου η Πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC των H.Π.Α. η κ. Carol Matthews Lascaris μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Πουσσαίο και τον Δήμαρχο της Σύρου κ. Γ. Δεκαβάλλα.

mi

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη: «Ζωγραφίζω, όπως αναπνέω»

Αναδρομική έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη στη Σύρο

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη στο Indy 500 των ΗΠΑ

Σημαντική διεθνής διάκριση για τη Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη