ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη: Ραγδαίες εξελίξεις από το ταφικό μνημείο

Αμφίπολη: Ραγδαίες εξελίξεις από το ταφικό μνημείο

Όλα τα νέα λεπτό προς λεπτό από την απεσταλμένη Μαρία Γιαχνάκη -Νέες ανακοινώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού, ίσως και εντός της ημέρας

Κορυφώνεται όσο περνούν οι ημέρες η αγωνία για το μυστικό που κρύβεται στην Αμφίπολη, με τους αρχαιολόγους να συνεχίζουν να πραγματοποιούν ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά και τις αποκαλύψεις να διαδέχονται καθημερινά η μία την άλλη.

Το Newsbomb βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις με την απεσταλμένη Μαρία Γιαχνάκη να μεταφέρει λεπτό προς λεπτό το κλίμα από την Αμφίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχαιολόγος Κατερινά Περιστέρη αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, μέσα από την οποία θα δώσει νέα στοιχεία, τόσο για την πρόοδο των ανασκαφών, όσο και για τα ευρήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τη Δευτέρα έγινε αυτοψία και πως οι τεχνικοί έκριναν ότι πρέπει να μελετηθεί νέο μοντέλο υποστύλωσης με ειδικά όργανα!

Σχετικά με τις συνθήκες του τρίτου θαλάμου, θα αναχωματωθεί το θύρωμα απέναντι από τις Καρυάτιδες, καθώς από την προηγούμενη είσοδο μόνο ένας μπορούσε να περάσει. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν θα βγει ούτε ένας λίθος από την προηγούμενη είσοδο για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο μνημείο.

Μάλιστα, σε λίγη ώρα, οι πληροφορίες λένε πως θα αποκαλυφθούν σιγά-σιγά ολόκληρες οι Καρυάτιδες, ενώ ειδικός αρχαιολόγος σπηλαιολόγος από την Αθήνα βρίσκεται ήδη στο σημείο.

Και όλα αυτά, εν αναμονή νέων ανακοινώσεων που αναμένονται, ίσως και εντός της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Θ. Μητρόπουλος για Αμφίπολη: Έχω την πεποίθηση ότι ο τάφος είναι του Μέγα Αλέξανδρου

Αμφίπολη: Νέα σενάρια για τον ένοικο – Πώς προχωρούν οι ανασκαφές

Αμφίπολη: Για την δυσκολία των ανασκαφών μίλησε η Λ. Μενδώνη

Αμφίπολη: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον τρίτο θάλαμο

Αμφίπολη: «Πουλάνε τρέλα» οι Σκοπιανοί-Καταγγέλλουν το BBC για τον ελληνικό τάφο

Αμφίπολη – Φάκλαρης: «Μοναδική περίπτωση ο τάφος της Αμφίπολης»

Αμφίπολη: «Μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος θα άξιζε τέτοιο τάφο»