ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλανητάριο: Γιορτή για τη φθινοπωρινή ισημερία

Πλανητάριο: Γιορτή για τη φθινοπωρινή ισημερία

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο γιορτάζει την φθινοπωρινή ισημερία και παρουσιάζει αποσπάσματα ψηφιακών ταινιών, τα οποία από το 2004 μέχρι σήμερα βραβεύτηκαν στο DomeFest, το πρώτο φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών θόλου στον κόσμο.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο επέλεξε τα καλύτερα βραβευμένα αποσπάσματα από όλα τα DomeFest και τα παρουσιάζει σε ένα μοναδικό ψηφιακό πανόραμα διάρκειας 40 λεπτών. Τα αποσπάσματα αυτά καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας ψηφιακών παραγωγών για θόλους. Μινιμαλιστικές προσεγγίσεις, μελλοντικές εικόνες, περίτεχνες συνθέσεις, πειραματικές εργασίες, φανταστικοί κόσμοι και ρεαλιστικές αναπαραστάσεις διαστημικών φαινομένων παρουσιάζονται με την εξαίρετη ποιότητα εικόνας και ήχου στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις για το κοινό στις 18:30, 19:30 και 20:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων από το ταμείο του Πλανηταρίου.