ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη: Ο φόβος των κατοίκων και οι... «Καρυάτιδες Μεσολακκιάς»

Αμφίπολη: Ο φόβος των κατοίκων και οι... «Καρυάτιδες Μεσολακκιάς»

Έρχονται εξελίξεις και ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

-Στην τελική ευθεία οι ανασκαφές, έχουν προχωρήσει αρκετά παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις - Ο φόβος των κατοίκων και η σκέψη μετονομασίας της περιοχής σε «Καρυάτιδες Μεσολακκιάς»

-Όλα οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από την απεσταλμένη του Newsbomb.gr, Μαρία Γιαχνάκη

Όλα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκληρωτική αποκάλυψη ενός μεγαλοπρεπέστατου μνημείου στον τύμβο της Αμφίπολης έχει ήδη αρχίσει, καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή, θα προκύψουν σοβαρότατες εξελίξεις και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού.

Βήμα - βήμα, οι αρχαιολόγοι προχωρούν τις ανασκαφές και καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με ολοένα και περισσότερα ευρήματα, εντυπωσιακά για τα σημερινά δεδομένα και τέτοια που όταν πια φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και εκτεθούν στο σύνολό τους, θα προκαλέσουν τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Βλέπετε, η πεποίθηση που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο σύνολο των συμμετεχόντων στις εργασίες είναι πως βρίσκονται μπροστά σε μια ανακάλυψη που προκαλεί δέος και με βεβαιότητα πλέον μιλούν, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, για κάτι εξαιρετικά μεγάλο.

Επίσημες ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή και δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτή τη φορά να συνδυαστούν και με μια νέα επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Αμφίπολη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα στοιχεία και τα ευρήματα που έρχονται στο φως καθημερινά είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν την παραμικρή αμφισβήτηση για την προέλευση και το χαρακτήρα του μνημείου. Γι' αυτό και κορυφώνεται η αγωνία, γι' αυτό και πληθαίνουν οι πληροφορίες πως ο τύμβος της Αμφίπολης σχετίζεται με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Προσεχώς... «Καρυάτιδες Μεσολακκιάς»

Οι κάτοικοι της Μεσολακκιάς, πάντως, δεν κρύβουν τις προσδοκίες τους για το τελικό αποτέλεσμα των ανασκαφών, αλλά ούτε και τους φόβους τους για την τύχη των ευρημάτων, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο αυτά να πρέπει να μεταφερθούν αλλού. «Φοβόμαστε μήπως κάποιος μας τα πάρει, μέχρι να καταφέρει το κράτος να υποστηρίξει στο βαθμό που πρέπει την προσπάθεια» λένε, ενώ άλλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, σε βάθος χρόνο, να επιχειρηθεί και μια μετονομασία του χωριού, σε «Καρυάτιδες Μεσολακκιάς», αφού τα δύο αγάλματα που επιβλητικά «προστατεύουν» τον τάφο, έχουν ήδη γίνει το σύμβολο της περιοχής για όλο τον πλανήτη.

«Έχουμε την αίσθηση ότι κάτι θα συμβεί και θα συμβεί σύντομα. Όλη αυτή η μυστικότητα, αυτή η απαγόρευση, η φειδωλή ενημέρωση για το τι δείχνουν τελικά τα στοιχεία των ευρημάτων, μας έχει ανησυχήσει" λένε οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται στο Newsbomb.gr και αναμένουν πλέον άπαντες τις επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μενδώνη για Αμφίπολη: «Οι κατασκευαστές προστάτευσαν τον τάφο από τυμβωρύχους»

Τα ακροδάχτυλα των Καρυάτιδων νέο πεδίο διαμάχης

Αμφίπολη: Υπόγειος ο τέταρτος θάλαμος στον τάφο

Κάτοικοι για Αμφίπολη: «Θα θέλαμε να βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος στον τάφο»