ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη – Περιστέρη: «Σε ένα μήνα τελειώνουμε» (pics)

Αμφίπολη – Περιστέρη: «Σε ένα μήνα τελειώνουμε» (pics)

«Σε έναν μήνα τελειώνουμε» δήλωσε, σήμερα, η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη.

Σε ότι αφορά το σχόλιο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, ανέφερε: «Τη δουλειά μας κάνουμε, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας». Για τα σχόλια της συναδέλφου της Όλγας Παλαγγιά σχετικά με την ανασκαφή, η κ. Περιστέρη δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω και πως ότι ήταν να δηλώσει, το δήλωσε.

Εκ μέρους της ομάδας εργασίας, η αρχαιολόγος παρακάλεσε «να μένει το αρχαιολογικό έργο στο πεδίο μακράν πάσης παραφιλολογίας».

Τι δηλώνουν οι κάτοικοι της Μεσολακκιάς στο Newsbomb.gr

φωτογραφία

Ενθουσιασμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται κοντά στον τύμβο Καστά, της Αμφίπολης, μετά και τις νέες δηλώσεις της κυρίας Περιστέρη.

Περιμένουν με αγωνία τις νέες εξελίξεις στο ταφικό μνημείο, και δηλώνουν στην απεσταλμένη του Newsbomb.gr στην Αμφίπολη Μαρία Γιαχνάκη ότι είχαν ανησυχήσει ότι το μυστικό του τάφου θα αργήσει να αποκαλυφθεί.

Ωστόσο, σήμερα, η φράση της κυρίας Περιστέρη «Τελειώνουμε σε ένα μήνα» έχει πυροδοτήσει για ακόμη μια φορά τις συζητήσεις των κατοίκων γύρω από τον «ένοικο» του τάφου.

fwto4

Ο τάφος δεν θα αργήσει να «μιλήσει» και οι κάτοικοι της Μεσολακκιάς θα είναι δίπλα στις εξελίξεις. Ο διάσημος «ένοικος» που φιλοξενείται στον τύμβο έχει δώσει ανάσα και στις τσέπες των κατοίκων, που έχουν δει τον τουρισμό να αυξάνεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο καφενείο του χωριού, γίνονται «προσλήψεις», αφού οι συγγενείς των ιδιοκτητών σπεύδουν να βοηθήσουν την επιχείρηση, καθώς αναμένεται να έρθει αρκετός κόσμος στο χωριό.

Το μουσείο της Αμφίπολης θα μένει ανοικτό για περισσότερες ημέρες

fwto 5

Η κυρία Περιστέρη και η διεπιστημονική ομάδα της εργάζονται πυρετωδώς και ο λόφος Καστά θυμίζει εργοτάξιο. Οι δηλώσεις ωστόσο της αρχαιολόγου επηρέασαν και τους υπευθύνους του μουσείο της Αμφίπολης, οι οποίοι αποφάσισαν ότι πρέπει να μένει ανοιχτό περισσότερες ημέρες, καθώς ο κόσμος κυριολεκτικά κατακλύζει την περιοχή και ενδιαφέρεται για τα ευρήματα που αυτό φιλοξενεί.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Στο φως ένα υπέροχο δάπεδο στον πρώτο θάλαμο