ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Sotheby's: Σε δημοπρασία έργο του Vincent van Gogh

Sotheby's: Σε δημοπρασία έργο του Vincent van Gogh

Ο Οίκος Sotheby's θα προσφέρει τη Νεκρή Φύση, Βάζο με μαργαρίτες και παπαρούνες του Vincent van Gogh στη δημοπρασία με τίτλο Evening Sale of Impressionist & Modern Art στη Νέα Υόρκη στις 4 Νοεμβρίου 2014.

Καθώς το έργο φιλοτεχνήθηκε στο σπίτι του Δρ Paul Gachet λίγες εβδομάδες πριν από το τέλος της ζωής του Van Gogh, ο ζωγράφος χρησιμοποιεί το πλούσια χρωματισμένο μπουκέτο από αγριολούλουδα για να μεταφέρει την ψυχολογική του κατάσταση εκείνη τη στιγμή, χαρακτηριστικό γνώρισμα των Εξπρεσιονιστών.

Η τελική σύνθεση είναι γεμάτη από την έντονη ενέργεια, το συναίσθημα και την ευαισθησία αυτής της δημιουργικής ιδιοφυΐας στο αποκορύφωμα της μικρής αλλά περίφημης καριέρας του.

Van Gogh Still Life Vase with Daisies and Poppies

Η Νεκρή Φύση είναι ένα από τα λίγα έργα που ο Van Gogh πούλησε κατά τη διάρκεια της ζωής του, και είναι ένα από τα ελάχιστα μεγάλα έργα του καλλιτέχνη που παρουσιάζονται σε δημοπρασία κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ο πίνακας πρόκειται να δημοπρατηθεί το Νοέμβριο με εκτίμηση που κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης

Στο… παρά πέντε γλίτωσαν αρχαία κεφαλή του Ερμή από δημοπρασία