ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Velocita F1 2014: Εγκαινιάζεται απόψε η έκθεση της Μίνας-Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

Velocita F1 2014: Εγκαινιάζεται απόψε η έκθεση της Μίνας-Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

H έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη με τον τίτλο "Velocita F1 2014" ανοίγει στις 3 Οκτωβρίου σε αίθουσα του 1ου ορόφου του Golden Hall που "μιλάει" αυτό τον καιρό Ιταλικά.

Μετά από πρόσκληση της διάσημης ιταλικής Ferrari, αφού η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, είναι αποκλειστική ζωγράφος για την εταιρεία, θα παρουσιαστούν έργα της, κυρίως μεγάλων διαστάσεων και προέρχονται από την αγαπημένη θεματική ενότητα της δυναμικής καλλιτέχνιδας με τη διεθνή εικαστική παρουσία, της Formula 1.

Η μορφή των αγωνιστικών αυτοκινήτων και η απόδοση της ταχύτητας απασχόλησε την καλλιτέχνη ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια με αφορμή τις επισκέψεις της στο Μόντε Κάρλο και στο Grand Prix της

Η Μίνα σημειώνει: «Εν αρχή ην: Δεν έχει αρχή και τέλος η τέχνη... Η τέχνη στροβιλίζεται και στριφογυρίζει. Δεν νομίζω ότι ζωγραφίζω, ας πούμε, καλύτερα από τότε που ήμουν δεκατριών ετών. Απλώς τώρα εκφράζομαι με περισσότερες «προκαταλήψεις». Τότε, στην αρχή, τα πράγματα ήταν τελείως αθώα, αλλά η εποχή της αθωότητας επανέρχεται».

Μέχρι 18 Οκτωβρίου στο Golden Hall.

Διαβάστε επίσης

Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη: «Ζωγραφίζω, όπως αναπνέω»