ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Ακρόπολη όπως την σχολίασε ο ξένος Τύπος

Η επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Ακρόπολη όπως την σχολίασε ο ξένος Τύπος

Την επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ, ή αλλιώς, Αμάλ αλαμουντίν στη χώρα μας, για τη διεκδίκηση της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, σχολιάζει σε θέμα του το γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Έχοντας ως τίτλο «Η Αμάλ Κλούνεϊ φώτισε το Μουσείο της Ακρόπολης», το περιοδικό φιλοξενεί φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ, τονίζοντας πως έκλεψε την παράσταση κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας.

Στο άρθρο αναφέρεται μέχρι και ο οίκος του ταγιέρ που επέλεξε να φορέσει στο μουσείο της Ακρόπολης: «Χαμογελαστή, όμως σοβαρή στο αντικείμενό της, η νεόνυμφη Κλούνεϊ επωφελήθηκε από το ταξίδι της στην Ελλάδα και πραγματοποίησε επίσκεψη στις αίθουσες του Μουσείου της Ακρόπολης παραχωρώντας μάλιστα και συνέντευξη Τύπου. Συνοδευόμενη από τον Έλληνα υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, η 36χρονη δικηγόρος εμφανίστηκε εκθαμβωτικά όμορφη μέσα στο λευκό ταγιέρ της, δημιουργία του οίκου Chanel».

Στη συνέχεια, φιλοξενούνται δηλώσεις της ίδια για τα μάρμαρα, στις οποίες τονίζει πόσο λυπηρή είναι η στάση των Βρετανών.

Την ίδια ώρα, οι Times σε άρθρο τους για την κυρία Κλούνεϊ, την χαρακτηρίζουν «κλέφτρα», αφού όπως ισχυρίζονται «Σαν να μην έφτανε που έκλεψε τον πιο ποθητό εργένη του κόσμου, τώρα φαίνεται ότι θέλει να κλέψει και τα πιο ποθητά Γλυπτά του κόσμου. Ή να τα απελευθερώσει, ανάλογα με το πώς το βλέπετε». Μάλλον σιγά σιγά συνειδητοποιεί και η ίδια πως πλέον η ζωή της θα βλέπει το συχνά – πυκνά το φως της δημοσιότητας...

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Εκτενής προβολή από ΜΜΕ για την επίσκεψη της Αλαμουντίν