ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη: Φήμες για άγαλμα της θεάς Νίκης - Διαψεύδει το Υπουργείο

Αμφίπολη: Φήμες για άγαλμα της θεάς Νίκης - Διαψεύδει το Υπουργείο

Με αγωνία αναμένονται οι νέες, επίσημες ανακοινώσεις για τα ευρήματα στο τάφο της Αμφίπολης.

Ασφαλώς το γεγονός ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία της εθνικής επετείου, για να γίνουν γνωστά τα νέα δεδομένα, παραπέμπει σε σημαντικά ευρήματα και δίνει τροφή σε διάφορες φήμες.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την εκπρόσωπο για τα ευρήματα της ανασκαφής, δημοσιογράφο κυρία Άννα Παναγιωταρέα, ενώ τόσο η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη, όσο και η κυρία Παναγιωταρέα κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό και παραπέμπουν στις ανακοινώσεις που θα κάνουν μέσα στην ημέρα (28/10/2014).

Με αφορμή ωστόσο διάφορα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με τα οποία στον περίβολο του τάφου της Αμφίπολης είχε βρεθεί άγαλμα της θεάς Νίκης, το υπουργείο Πολιτισμού χρειάστηκε να παρέμβει, διαψεύδωντας τις φήμες. Συγκεκριμένα από εχθές (27/10/2014) το βράδυ η ιστοσελίδα amfipolinews.blogspot, δημοσιοποίησε την πληροφορία ότι στο Λόφο Καστά πριν αρκετούς μήνες φαίνεται να εντοπίστηκε κατά την ανασκαφή άγαλμα της θεάς Νίκης.

Οι φήμες αυτές πάντως δεν δείχνουν να επιβεβαιώνονται, ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, που θα γίνουν σήμερα (28/10/2014), στις 16:00 περίπου.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Σήμερα αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για τα ευρήματα

Αμφίπολη - Βαλαβάνης: «Πιθανότατα στον τάφο έχουν εισβάλει τυμβωρύχοι»