ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχίζει το Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Ρητορικής

Αρχίζει το Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Ρητορικής

Περισσότεροι από εκατό Ευρωπαίοι νέοι, θα λάβουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Επιχειρηματολογίας και Ρητορικού Λόγου "Thessaloniki Open 2014" που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στους χώρους του DEI College και περιλαμβάνει δύο δίωρα σεμινάρια ακολουθούμενα από πέντε προκριματικούς γύρους. Οι αγώνες επιχειρηματολογίας και ρητορικής γίνονται πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, παγκοσμίου και γενικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν ως κύριο στόχο να αποδείξουν με τη χρήση πειστικών επιχειρημάτων πως η θέση τους είναι η ισχυρότερη και οι λύσεις που προτείνουν οι πλέον ενδεδειγμένες. Οι οκτώ καλύτερες θα συνεχίσουν στα ημιτελικά και οι τέσσερις από αυτές θα περάσουν στον τελικό γύρο που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέξανδρος", στις 2 Νοεμβρίου.

Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα και σε βρετανικό κοινοβουλευτικό στυλ, ενώ οι ομιλίες θα έχουν διάρκεια επτά λεπτών.

Το "Thessaloniki Open 2014" διοργανώνεται από την Ένωση για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια, τη Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας, το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το Ρητορικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014".

Σχετικές ειδήσεις