ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο ποιητής Τάκης Μενδράκος

Πέθανε ο ποιητής Τάκης Μενδράκος

Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής και μεταφραστής Τάκης Μενδράκος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα από το νεκροταφείο του Βύρωνα.

Ο ποιητής, μεταφραστής και κριτικός λογοτεχνίας Τάκης Μενδράκος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

H Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων έγραψε για τον θάνατο του: «Απόψε ονειρεύτηκα πως φύτρωσα πλάι σ' ένα εγκαταλειμμένο κιονόκρανο πρώτη μου έγνοια αν με πρόσεξες».

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Τάκη Μενδράκου, ιδρυτικού μέλους της εταιρείας μας και γνωστού ποιητή, μεταφραστή και κριτικού λογοτεχνίας. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα από το νεκροταφείο του Βύρωνα».

Ο Τάκης Μενδράκος γεννήθηκε το 1927 στον Πειραιά και από το 1941 ζούσε στην Αθήνα. Είχε φοιτήσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς να πάρει πτυχίο, και από την εφηβεία του ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία.

Από το 1973 ασχολήθηκε με την κριτική λογοτεχνίας. Άρθρα, δοκίμια και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ έχουν κυκλοφορήσει δεκαέξι βιβλία του, κυρίως μεταφράσεις από την αγγλόφωνη λογοτεχνία.

Σχετικές ειδήσεις